[Žinios trumpai] „Laukia labai sunkus laikotarpis. Rusijos karinė mašina nesustos, kol neužsprings krauju. Yra vienintelis kelias ukrainiečiams“  ()

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pareiškė, kad karo laikotarpis, prasidėjęs daugiau nei prieš aštuonerius metus Rusijos puolimu Kryme, įeis į istoriją kaip „nenugalimas mėnuo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų kariai jau pataikė į daugiau nei 100 Rusijos lėktuvų ir daugiau nei 125 sraigtasparnius, daugiau nei 520 tankų ir daugiau nei 1500 šarvuočių. Bendras priešo – žuvusių, sužeistų, paimtų ir dingusių be žinios – nuostolis jau viršija 40 tūkst. Dezertyrų daugėja“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Reznikovas, skelbia Censor.NET.

Kartu Krašto apsaugos ministerijos vadovas pažymėjo, kad Ukrainos laukia „labai sunkus laikotarpis“.

„Rusijos karinė mašina nesustos tol, kol nepaskandins savo karių kraujyje. Rusijos visuomenė jau išgyvena tam tikras pasekmes, tačiau įbauginta ir pasyvi“, – rašė jis.

„Todėl vienintelis mūsų būdas yra atlaikyti Mordoro puolimą. Dėl skausmo, baimės, praradimo. Per visus išbandymus“, – sakė Reznikovas.

Jis teigė, kad Ukrainos kariuomenė išliko ir yra sustiprinta rezervo. „Sulaiko priešą ir pereina prie aktyvios gynybos. Tarptautinė parama pamažu didėja“, – sakė jis.

 

Reznikovas pažymi, kad dabar svarbiausia, kad veiktų ekonomika, kuri „palaipsniui perkeliama į karinius bėgius“.

„Logistika dirbo tam, kad išlaikytų gyvybės palaikymo sistemas. Yra sunkumų, kurių neketiname slėpti ir suvokiame kaip spręstiną užduotį“, – aiškino ministras.

„Mes juos išvarysime. Viską atstatysime. Išvalysime savo žemę nuo karo padarinių. Tam reikės įdėti visas jėgas ir laiką“, – sakė R. Reznikovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: