[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba skelbia, kad Rusija sugalvojo itin gudrią maskuojamą programą, kaip vykdys mobilizaciją - gyventojai net nesupras kas vyksta, o jau bus Ukrainoje  ()

Nors derybos Stambule, atrodo, prasidėjo produktyviai ir Rusija ketina drastiškai sumažinti savo karinių veiksmų intensyvumą Ukrainos šiaurėje, tolesnė karo eiga nėra aiški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad mobilizacija Rusijoje bus maskuojama programa BARS-2021, kuria į mokymus kviečiami rezervistai. Ji prasidės balandžio 1 dieną, kartu su šauktinių mokymais. Ukrainos žvalgyba teigia, kad ši programa efektyviai užmaskuos dalinę mobilizaciją, kurios tikrasis tikslas - praretėjusių Rusijos pajėgų Ukrainoje papildymas. 

Ukrainos žvalgyba skelbia ir tai, kad Rusija į Ukrainą ketina pasiųsti ir kalinius. Teigiama, kad iš vienos kolonijos Čečėnijoje į Ukrainą ketinama pasiųsti apie 100 kalinių - žudikų, vagių, narkotikų prekeivių. Jiems siūloma amnestija, jei tik jiems pavyks grįžti gyviems. Jiems draudžiama apie šį susitarimą pranešti savo artimiesiems.

 

BARS programos rezervistai pasirašo sutartį metams. Per tuos metus jie reguliariai gauna nedidelį užmokestį ir gali išlaikyti savo nuolatinį darbą. Jie gali būti pašaukti 1 mėnesio mokymams. Ukrainos žvalgyba skaičiuoja, kad BARS kontraktus turi apie 100 tūkstančių rezervistų.

(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()