[Žinios trumpai] Rusija kaltina Ukrainą sraigtasparniais užpuolus naftos bazę jos teritorijoje – visa ataka užfiksuota saugumo kamerų (Video)  (5)

Į šiaurę nuo Ukrainos esančiame Rusijos mieste dega naftos saugykla, po to, kai, pasak vietos gubernatoriaus, ją atakavo du ukrainiečių sraigtasparniai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-01 [Žinios trumpai] Rusija kaltina Ukrainą sraigtasparniais užpuolus naftos bazę jos teritorijoje – visa ataka užfiksuota saugumo kamerų (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše, pasidalintame socialiniame tinkle „Twitter“, matyti gaisras netoli daugiabučių Belgorodo mieste, maždaug už 40 km nuo sienos.

Atrodo, kad kai kuriuose klipuose matyti raketos, pataikiusios į naftos bazę.

Tačiau Ukrainos lėktuvai anksčiau nebuvo smogę į taikinius Rusijoje. Gubernatoriaus Viačeslavo Gladkovo teiginio Ukrainos pareigūnai nepatvirtino.

Belgorodas, 370 000 gyventojų, yra į šiaurę nuo antrojo Ukrainos miesto Charkivo, kuris buvo smarkiai apšaudytas Rusijos artilerijos ir tebėra apsuptas Rusijos pajėgų.

Gubernatorius Gladkovas „Telegram“ žinutėje sakė, kad „naftos bazėje kilo gaisras dėl dviejų Ukrainos armijos sraigtasparnių, kurie nedideliame aukštyje įskrido į Rusijos teritoriją, įvykdyto oro smūgio“. „Niekas nežuvo“, – pridūrė jis.

 

Jis sakė, kad greitosios pagalbos darbuotojai stengiasi kuo greičiau sutramdyti ugnį ir kad gyventojams „jokios grėsmės“ nėra.

Naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, kad netoliese esantys gyventojai buvo evakuoti, o du žmonės buvo sužeisti sandėlyje. Teigiama, kad degė aštuoni degalų bakai, o įvykio vietoje dirbo beveik 200 ugniagesių. Sandėlį valdo Rusijos valstybinė naftos įmonė „Rosneft“.

Kovo 29 d. buvo pranešta apie kelis sprogimus šaudmenų sandėlyje netoli Belgorodo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(4)
(41)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: