[Žinios trumpai] Nufilmavo kaip ukrainiečiai pasaloje dirba su prieštankinių raketų sistema „Stugna“ ir sudaužo šarvuočių koloną (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai parodė, kaip veikia prieštankinių raketų sistema „Stugna“. Ji buvo panaudota prieš Rusijos šarvuočių koloną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas „Ukrainian Witness“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiai praktiškai demonstruoja „Stugnos“ darbą, skelbia Censor.NET.

„Stugna“ – prieštankinių raketų sistema, naikinanti šarvuočius ir sraigtasparnius. Šiuos ginklus sėkmingai panaudojo Ukrainos kariuomenė prieš Rusijos kariuomenę Rusijos ir Ukrainos karo metu.

Balandžio 5 d., Ginkluotųjų pajėgų desantas numušė Rusijos žvalgybinį sraigtasparnį „Ka-52“, kurio vertė daugiau nei 10 mln. dolerių.

Vienas kariškių sakė, kad šūvis iš „Stugnos“ kainuoja „dvidešimt tūkstančių“. Todėl šiuos ginklus patartina naudoti tik prieš rimtus taikinius: tankus, kuro sunkvežimius, oro gynybos sistemas ar siaubingąjį Rusijos termobarinį ginklą „TOS-1 Buratino“.

 

Vaizdo įrašas skiriamas Lvovo televizijos operatoriui, vienos iš kariuomenės brigadų kovotojui Jurijui Oliynykui. Jurijus žuvo Luhansko srityje 2022 m. kovo 27 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: