JAV generolas apie invaziją į Ukrainą: tai didžiausia grėsmė taikai ir saugumui, kokią esu matęs - karas bus „labai ilgas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2022-04-07 13:34
pagrindinis klausimas ar USA nori trumpo karo? Tai didina USA įtakos zonas tiek visoj EU teritorijoj, tiek duoda naujų svertų dialoge su Kinija. Tuo pačiu nualina Rusiją ir pakelia energetinių resursų kainas bei eksporto rinkas. Tuo pačiu visa jų parama tokio lygio, kad rusai atsimuštų į sieną, bet nebūtų greitai sunaikinti.
Dannas3 2022-04-07 13:46
Girdejau minti, kad ir Lietuviams arba tiksliau baltijoms salims, kuo ilgiau tesis sis karas tuo geriau. Nes rusijos kariuomene tik silpnes nuo to.
Benediktas 2022-04-07 13:51
Na yra opcija trumpo karo, įveda dabar NATO kariuomenę, naikintuvus ir išbombina rusus iš Ukrainos. Bet tada Putinas sėkmingai parduos laudžiai, kad kariauja su NATO. Liaudis carą supras, užstos ir eis ginti Ukrainos nuo NATO. Jei ne dabar, tai po metų dviejų geros propogandos. Panašiai, kaip prieš Napoleona, Hitlerį. Čia su sąlyga, kad Rusija nepaleis branduolinių ginklų. Manau, kad USA tikrai nenori tokio varianto. Tam ir yra sankcijos, kad butu mažiau aukų nuo karšto karo, ištempiant laike. Rusija tures pravalgyt savo milijardus, o ne skirti karui vien tik.
HardAxe 2022-04-07 14:06
kiekvienas nužudytas orkas ir sudaužytas tankas ar yapč naikintuvas mums labai į naudą. Tas gryna tiesa. Bet modernesnė greičiau pristatyta ginkluotė tik padidintų veiksmų efektyvumą. Tuo pačiu kiekviena gyvenamam rajone nukritus bomba generuoja nuolatinius pabėgėlius, kurie greitu metu namo nebegrįš. Kiekvienas žuvęs ukrainietis mažina sąjungininkų kiekį.
Benediktas 2022-04-07 14:24
Matai patys rusai turi suprasti, kad jų karalius nuogas. Turi suprasti, kad jie nieko patys nemoka pasidaryti, viskas už naftą. Jie galvoja, kalba, kad va mes patys galima viską pasidaryti. Negali ištirkųjų - jie jau nieko nebemoka, neturi technologijų, visiškai nuo vakarų priklausomi. O jie dar nori užkariauti kitas šalis. Jie turi tai suprasti, kad jų caras ne pats geriausias prezidentas, kaip dabar 80% mano, o netikes caras, kuriam nerupi savo žmonės. Jei greitai dabar nugalėti Rusijos pajėgas, tai žmonės nieko nesupras. Tiesiog galvos, kad caras buvo teisus, viso ju blogo gyvenimo priezastis - NATO, ir kad visa gyvenima, visus isteklius reikia skirti tik kariuomenei ir saugotis nuo priesu. Kaip dabar jiems ir yra įteigta. Jie paskui vel kita carą išsirinks. Rusams reikia suprasti, kad nera jokiu priešų, ir galima gyventi taikiai, ir nerieikia patiems uzpuolineti kitu saliu. Turi pajusti ne karo ziaurumus, o gyvenimo, kad ju valstybe pati negali saves normaliai islaikyti, kad ju valdzia yra šūdo verta, 20 metų užsiiminėjo tik naftos pardavinėjimu. Žmonės turi nusivilti Putinu, tik tada kažkas pasikeis. Jis turi pralošti karą ir sugriauti visiškai ekonomiką. Ir pralošti karą ne nuo NATO, o nuo ukrainiečių rankų. Tai dar didesnis smūgis. Žinoma labai gaila ukraininiečių. Bet bus geresnių ginklų, gal bus lengviau paskui. Ir po to Rusijai nereikia padeti, kol ju valdzia pati nepaprasys. Nes rusai turi suprasti kai ką, kaip vokiečiai suprato po Hitlerio. Kad nera jokiu teisingesniu tautu, rasiu. Kad galima gyventi nesikisant i kitas salis. Kad galima ne tik nafta pardavineti, bet ir daugiau kazka daryti patiems. Net jei USA ir naudingesnis ilgas karas, jis tikrai prasidėjo dėl Rusijos kaltės.
HardAxe 2022-04-07 17:15
Jei rusai miršta santykiu 1:3 tai paaukojus visą ukrainą žūtų visi kovinio amžiaus rusai. Užvilkink karą, išlaikyk mirčių santykį ir rusai anksčiau ar vėliau pritrūks mėsos, nes dar kitus kampus saugot kažkam reikia. Kad karą pradėjo rusai, kad patys pasimovė ant svo optimizmo, tai čia ir durnam aišku. Pirmą etapą pralaimėjo korupcija. Kol UA sekė RU pavyzdžiu, 2014 nebuvo net minties pasipriešinti. Praėjus 8 metam vakarietiškų pasirengimų yra visiškai nesulyginama situacija. Atsiradus kompam ir realaus laiko komunikacijai hierarchija ir panetkės tiesiog nebeveikia. USA turi kažkokių svertų (mano supratimu) kuriais gali koreguoti karo tempą. Leisti/neleisti ginklus, reguliuoti ginklų kiekį ir t.t. Būtų nesmagu, jei ukrainiečiai turės kariauti papildomai 6mėn vien todėl, kad kažkam taip patogiau. Gal geriau mažiau nustekenti rusus ir greit užbaigus karą daug investuoti į atgrąsymą, nei leisti ukrainiečiam juos išlydyti į metalo laužą ir investuoti į ukrainos atstatymą.
Benediktas 2022-04-07 17:25
Man atrodo tu čia bandai pritemti, kad JAV antihumaniški. Niekas nesiruošė greitam karui apart Putino. Juolab skraidinti, vežti savo karius kariauti. Išvis pradžioje net nelabai ginklų tiekė, nes galvojo, kad nebus kam padėti. Tik paskui, kai Ukraina parodė, kad kovos, po truputį vis daugiau ir daugiau padeda.