[Žinios trumpai] Generolas atkreipė dėmesį į naują Rusijos kariuomenės problemą: tai paaiškina raketų atakas  ()

Pasak Petrulevičiaus, Rusijos kariuomenėje šiuo metu labai trūksta kvalifikuotų pilotų. Tai paaiškina priešo taktiką rengti raketų smūgius Ukrainos miestams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas majoras Aleksandras Petrulevičius, buvęs Ukrainos saugumo tarnybos Donecko ir Luhansko srityse vadovas, tai sakė interviu Dmytro Gordonui.

„Jie neturi pilotų. Pažiūrėkite, kokius lakūnus paimame į nelaisvę, neskaitant tų, kurie, kaip kamikadzės, žūsta kartu su lėktuvais ir sraigtasparniais. Pulko vado pavaduotojas ir eskadrono vadas. Pagalvokite apie tai! Pasirodo, nėra kam skristi. Kur paprasti leitenantai, vyresnieji leitenantai? Štai ir viskas, visi išskrido“, – sako generolas.

Jis taip pat pabrėžė, kad okupantai turės prisiimti atsakomybę už Ukrainos miestų sunaikinimą.

„Jie vis dar turi daugybę raketų. Tai ir yra problema. Pastaruoju metu jie tiesiog naudoja naikinimo taktiką. Kaip buvo sunaikintas Groznas, kaip buvo sunaikinta Sirija. Tik jie nesupranta vieno dalyko – jiems teks už visa tai atsakyti. Taip paprastai jiems tiesiog nepavyks“, – pažymėjo Petrulevičius.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo karo su Rusija pradžios Ukrainos gynėjai numušė 185 priešo lėktuvus ir 155 sraigtasparnius.

Anksčiau karo ekspertas Olegas Ždanovas prognozavo, kad Rusijos okupantai, nekeisdami dabartinės taktikos, Ukrainos miestų apšaudymą tęs iki paskutinės karo dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: