[Žinios trumpai] Donbase vietoje grandiozinio puolimo – netikėta pauzė: keli labai tikslūs Ukrainos smūgiai pasiuntė rusus į nokdauną  ()

Oleksijus Arestovičius teigia, kad rusai Donbase nepasiekia jokio reikšmingo progreso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas teigė, kad „specialioji karinė operacija“ nebus skubinama iki gegužės 9 dienos, Oleksijus Arestovičius mano, kad Rusijos pajėgos visgi yra spaudžiamos ką nors pasiekti.

Arestovičius teigia, kad situacija fronte per pastarąsias kelias dienas nepasikeitė. Rusai ir toliau stengiasi prasiveržti prie Iziumo, stengiasi pasistumti ir Zaporižės bei Chersono kovose. Tačiau nors rusai turi pranašumą ginkluotės prasme (tiek artilerija, tiek aviacija), jiems nepavyksta pasiekti politinių-karinių tikslų.

„Ta užduotis - administracinės Chersono, Luhansko ir Donecko regionų ribos“, teigia Arestovičius.

„Fronte dabar daug pertraukų. Pavyzdžiui, Isiumo kryptimi pauzė tęsiasi 4 dienas. Tai nereiškia, kad kovos nevyksta - tiesiog intensyvumas yra sumažėjęs. Tai įvyko dėl to, kad toje vietoje sudaužėme tris vadavietes“.

 

 

Pasak Arestovičiaus, panaši situacija yra ir Zaporižės bei Chersono kryptimis. Be to, Ukrainai labai gerai sekasi atakuoti rusų užnugarį, kas kelia didelį sumaištį.

Taip tikslūs ukrainiečių smūgiai stipriai apriboja rusų galimybes pulti.

(125)
(0)
(125)

Komentarai ()

Susijusios žymos: