[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kas slapta suteikė žvalgybos informaciją, kuri padėjo Ukrainai nuskandinti Rusijos kreiserį „Moskva“: pakomentavo ir pats „kaltininkas“  ()

JAV suteikė žvalgybos informaciją, padėjusią Ukrainai nuskandinti Rusijos Juodosios jūros flagmaną – raketų kreiserį „Moskva“, praneša kelios JAV žiniasklaidos priemonės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-06 [Žinios trumpai] Paaiškėjo, kas slapta suteikė žvalgybos informaciją, kuri padėjo Ukrainai nuskandinti Rusijos kreiserį „Moskva“: pakomentavo ir pats „kaltininkas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįvardinti pareigūnai sakė, kad Ukraina paklausė JAV apie laivą, plaukiantį į pietus nuo Odesos. JAV sakė, kad tai buvo „Moskva“, ir padėjo patvirtinti laivo buvimo vietą. Tada Ukraina smogė dviem raketomis.

Pentagonas šių teiginių nekomentavo. Tačiau atstovas sakė, kad JAV suteikė žvalgybos informaciją, kad padėtų Ukrainai apsiginti.

Žiniasklaidos pranešimuose cituojami neįvardinti JAV pareigūnai, padėję nustatyti jo vietą, teigė nežinoję, kad Ukraina nusitaikys į Rusijos flagmaną.

Raketų kreiseris vadovavo Rusijos karinio jūrų laivyno puolimui Ukrainoje, o jo nuskendimas buvo didelis simbolinis ir karinis smūgis Rusijos prestižui.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad laive „Moskva“ esantys šaudmenys sprogo per neaiškų gaisrą, o laivas apvirto, kai buvo traukiamas atgal į uostą.

Ukrainoje gimęs Aleksandras Vindmanas, iki 2020 m. buvęs Jungtinių Valstijų Nacionalinio saugumo tarybos Europos reikalų direktoriumi, kritikavo pranešimus, kad JAV duomenys padėjo Kyjivo pajėgoms nuskandinti laivą, ir teigė, kad „Ukraina, o ne JAV laimi šį karą“.

JAV administracijos pareigūnai viešai nepatvirtino, kad amerikiečių žvalgyba padėjo Ukrainai smogti raketos kreiseriui balandžio 13 d.

 

Tuo pačiu Pentagono atstovas Johnas Kirby paneigė ankstesnius žiniasklaidos pranešimus, kad JAV teikė informaciją apie aukšto rango Rusijos generolų buvimo vietą mūšio lauke, kad Ukrainos pajėgos galėtų juos nužudyti.

„Mes neteikiame žvalgybos informacijos apie aukštųjų karinių vadų buvimo vietą mūšio lauke ir nedalyvaujame priimant sprendimus dėl Ukrainos kariuomenės taikinių“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()