[Žinios trumpai] Skubiai paslėpta buvusio Kinijos ambasadoriaus kalba apie karą: laukia katastrofiškas pralaimėjimas  (1)

Buvęs Kinijos ambasadorius Gao Yushengas teigia, kad Rusija pralaimi tiek karinę, tiek ekonominę, tiek visuomeninę kovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gao Yushengas tai pareiškė Valstybinės Kinijos socialinių mokslų akademijos forume, rašė „The Washington Post“.

Diplomato pareiškimą paskelbė ir Honkongo portalas „Phoenix media“, tačiau labai greitai jį pašalino.

Diplomato karjerą baigęs ir didžiąją dalį Ukrainoje, Rusijoje ir Centrinėje Azijoje dirbęs diplomatas teigė, kad Rusija pralaimi šį karą. Jis teigė, kad Rusijai šis karas labai brangiai kainuoja ir ji pralaimi ekonominę, diplomatinę ir visuomeninę kovą. Diplomatas aiškiai leido suprasti, kad tiki Ukrainos pergale, o visiškas Rusijos pralaimėjimas tėra laiko klausimas.

Ambasadorius užsiminė ir apie tai, kad  Rusija ne kartą siekė dominuoti visoje buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje ir „ne kartą kėsinosi į svetimas žemes ir suverenitetą“. Nedovanotinas elgesys, keliantis didžiausią grėsmę taikai, saugumui ir stabilumui Eurazijoje.

 

Kinija – ilgametė Rusijos Federacijos sąjungininkė, užimanti neutralią poziciją karo Ukrainoje atžvilgiu. Neseniai Kinija pareiškė, kad gerbia Ukrainos valstybės teritorinį vientisumą. Pasak prezidento patarėjo Oleksijaus Arestovičiaus, šis pareiškimas rodo, kad Kinija tiki Ukrainos pergale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(207)
(6)
(201)

Komentarai (1)