[Žinios trumpai] Ukrainos fronte prasidėjo kulminacija - "jei veiks sumaniai, ukrainiečiai greičiausiai sukels visišką Rusijos kariuomenės žlugimą"  ()

Pasak JK eksperto, praėjusią savaitę fronte prasidėjo kulminacija. Tai ypač pastebima Charkovo ir Chersono regionuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos nustūmė Rusijos kariuomenę prie Charkovo srities sienos, taip nutraukdamos vieną pagrindinių Rusijos pajėgų tiekimo linijų Izyum mieste.

Taigi, Rusijos ir Ukrainos kare artėja lūžis, tvirtina britų ekspertas, Karališkojo karo studijų koledžo tyrėjas Mike'as Martinas.

Pasak eksperto, praėjusią savaitę fronte prasidėjo kulminacija: Rusijos pajėgos iš puolamųjų perėjo į gynybines ir atvirkščiai – Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš gynybos perėjo į puolimą.

"Ši tendencija ypač pastebima dviejuose regionuose: Charkovo ir Chersone. Ypač pastarajame ukrainiečiai nustūmė priešą atgal į miestą, o tai apsunkins Rusijos planuojamą regiono aneksiją", – pabrėžė Martinas.

Martino teigimu, Charkovo srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos beveik išstūmė Rusijos karius iš zonos, kurioje jie dar gali pasiekti miestą su artilerija, o kai kur net 2-3 km atstumu nuo valstybinės sienos. Būtent ši sėkmė leidžia jiems nutraukti vieną pagrindinių tiekimo linijų, einančią iš Rusijos į Izyum miestą, kur įsitvirtinę okupantai.

 

"Kuo ilgiau tęsis karas, tuo geriau Ukrainai, o ne Rusijai. Ukrainiečių moralė yra aukšta. Tiekimas iš Vakarų didėja, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos puola", - pareiškė Martinas.

O štai Rusijos kariuomenės puolimas menkas, mano ekspertas. Be to, kai kur jis visiškai sunaikintas – atsargos tampa ribotos. Greičiausiai Rusijos armijai pritrūks tiksliai valdomos amunicijos, o sankcijos vis labiau apribos Rusijos Federacijos galimybes gaminti naujus ginklus.

„Manau, kad dabar, kai pamatėme Rusijos veiksmų kulminaciją, pamatysime ir ukrainiečių drąsą mūšio lauke – apsupimus, atakas prieš vadavietes ir pan.“, – įsitikinęs Martinas.

 

Baimė, panika, kurią galima pastebėti pas okupantus, gali sužaisti į ukrainiečių rankas, pavyzdžiui, gali būti visai lengva nutraukti pajūrio ryšį, kurį rusai sukūrė tarp Donbaso ir Krymo, mano Martinas.

"Todėl, jei ukrainiečiai yra sumanūs, jie turėtų sutelkti dėmesį į baimę ir paniką tarp Rusijos karių. Tokiu būdu jie greičiausiai sukels visišką jų žlugimą", - sakė karinis ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(0)
(139)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: