[Žinios trumpai] Perspėja, kad Donbase sparčiai blogėja situacija, Rusija imasi veiksmų, "laukia sunkūs laikai"  ()

Ukrainos karybos ekspertas Vladislavas Seleznevas praneša, kad Ukrainos padėtis Donbaso fronte prastėja ir šalies gynėjų laukia sunkūs laikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrainos kariai šaime Rusijos-Ukrainos fronte patiria išaugusį apšaudymą. Tuo tarpu priešo pajėgos kenčia nuo nuostolių. Mes matome Rusijos okupacinės kariuomenės bandymus persigrupuoti. Tai yra, tie daliniai, kurie patyrė didžiausių nuostolių, traukiasi, bet naujos pajėgos užims jų vietą“, teigia Seleznevas.

Ekspertas patvirtino, kad į Ukrainos teritoriją pateko 9  naujos taktinės batalionų grupės. Tai - labai bloga žinia.

„Tai yra rezervai, kurie leis Rusijos kariuomenei didinti spaudimą mūsų pajėgoms. Taigi, nėra net kalbos, kad Ukrainos kariuomenė pereis į kontrapuolimą šiame fronto sektoriuje. Svarbu išsilaikyti. Rusijos pajėgos yra perdislokuojamos. Mūsų laukia sunkūs laikai, nes rusų generolai neapleido savo pirminių planų. Jie toliau puls mūsų pozicijas“, teigė Seleznevas.

 

Situacija Donbase keičiasi nežymiai, tačiau naktiniai rusų puolimai, regis, yra efektyvūs, nors rusai patiria didelių nuostolių. Lymano miestas yra apsuptas iš trijų pusių, rusai turi nedidelių teritorinių laimėjimų ir kitose vietose.

(5)
(12)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: