[Žinios trumpai] Tokios gėdos Rusija dar nėra patyrusi: JK nori surengti tarptautinį tribunolą visai Putino šutvei  (4)

Didžioji Britanija išsiuntė į Ukrainą ekspertus, kurie rinks nusikaltimų įrodymus ir liudininkų pasakojimus


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK įsitikinusi, kad dėl karo nusikaltimų Ukrainoje turi būti nubaustas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kiti Rusijos lyderiai.

Tai pareiškė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss, duodama interviu „Times Radio“.

„Už baisius karo nusikaltimus, vykdomus Ukrainoje, V. Putinas ir jo sėbrai turi būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Šiandien,bendradarbiaudami su Tarptautiniu baudžiamuoju teismu, ieškome būdų kaip tai padaryti", – sakė Trussas.

Ji pridūrė, kad Didžioji Britanija išsiuntė į Ukrainą ekspertus, kurie rinks nusikaltimų įrodymus ir liudininkų pasakojimus.

„Kalbėjausi su Ukrainos vyriausybe apie tribunolo idėją. Mes palaikome tokią idėją ir  ieškome veiksmingiausio būdo, kad galėtume patraukti baudžiamojon atsakomybėn tuos žmones, kurie tai padarė. Už baisius karo nusikaltimus, įskaitant išžaginimus, seksualinį smurtą, civilių žudymą, turi būti atsakyta pagal įstatymus", – tikino Trussas.

Primename, kad į Ukrainą atvyks 42 Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) tyrėjai, kad pradėtų tirti  Rusijos įsibrovėlių įvykdytus karo nusikaltimus.

UNIAN rašė, kad Tarptautinio baudžiamojo teismo prokuroras Karimas Khanas kovo 2 dieną pradėjo tyrimą dėl Ukrainoje įvykdytų nusikaltimų.

 

Kiek anksčiau, Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace'as pažymėjo, kad Rusijos vadovybė, kaip ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, yra atsakinga už karo nusikaltimus plataus masto invazijos į Ukrainą metu, kuriuos galima palyginti su nacių režimo veiksmais Antrojo pasaulinio karo metais. Wallace'as pabrėžė, kad Rusijos prezidento ir vadovybės laukia toks pat likimas kaip nacių, kurie buvo nugalėti ir pristatyti Niurnbergo tribunolui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(130)
(4)
(126)

Komentarai (4)