[Žinios trumpai] Rusijos jūreiviai atsisako plaukti į karą: slapta parašė laišką Putinui ir Šoigu – pasibaisėjo, kas daroma laivuose  (3)

Kare prieš Ukrainą dalyvaujantys jūreiviai nusprendė slapta parašyti laišką Putinui ir Šoigu apie vagystę Rusijos laivyne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos jūreiviai atsisako dalyvauti visapusiškame kare prieš Ukrainą dėl to, kad jų laivai yra netvarkingi.

Tai antradienį, gegužės 24 d., paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Žvalgybos atstovų teigimu, dėl Rusijos Federacijai įvestų sankcijų Rusijos laivuose neatliekamas visavertis navigacijos, taip pat dyzelinės įrangos remontas ir priežiūra. Siekiant užtikrinti laivų plūdrumą, vietoj originalių komponentų naudojami agregatai „iš Kinijoje pagamintos buitinės technikos, pirktos kelis kartus išpūstomis kainomis“, nurodė žvalgyba.

Dabar okupantai, susipažinę su „importo pakeitimu“, kiekvieną išplaukimą į jūrą suvokia kaip bilietą į vieną pusę. Juk tai gali būti jų paskutinė kelionė, kuri taip pat gali sukelti ekologinę katastrofą regione.

Savo ruožtu Kaspijos flotilės vadai baiminasi patikrinimų ir kaltinimų atsarginėms dalims įsigyti skirtų lėšų grobstymu. Todėl jie davė įsakymą slėpti informaciją apie laivų neveiksnumą. Asmenims, atsakingiems už šių duomenų nutekinimą, gresia kaltinimai valstybės išdavyste ir 15 metų nelaisvės.

Tuo tarpu kare prieš Ukrainą dalyvaujantys Rusijos Federacijos Pietų karinės apygardos Kaspijos flotilės antvandeninių laivų 106-osios brigados jūreiviai dėl avarinės laivų būklės atsisako vykdyti kovines užduotis. Be to, jie nusprendė slapta rašyti kolektyvinius laiškus apie vagystę laivyne Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu.

 

Ukrainos žvalgyba paskelbė šios brigados karių sąrašą ir patikino, kad už savo veiksmus atsakys visi Rusijos karo nusikaltėliai.

Primename, kad iš Sevastopolio Pietų Ukrainos link plaukia naujas Rusijos Federacijos flagmanas – fregata „Admirolas Makarovas“, o tai padidino raketų atakų šalies teritorijoje riziką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: