[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgybos vadovas pateikė terminą, iki kada Ukrainos kariai turi įžengti į Krymo teritoriją  ()

Pasak Ukrainos žvalgybos vadovo, karas pasieks lūžio tašką rugpjūtį, o iki metų pabaigos baigsis aktyvioji karo veiksmų fazė – „kai visos gyvenvietės pereis iš rankų į rankas”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūtį įvyks karo lūžis, o iki metų pabaigos aktyvioji karo veiksmų fazė baigsis. Iki to laiko Ukrainos kariai turėtų jei ne išvaduoti Krymą, tai bent jau įžengti į pusiasalio teritoriją. Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas tai sakė interviu laikraščiui „Ukrayinska pravda”.

Karo lūžis įvyks vasaros pabaigoje, kai Ukrainos kariuomenė gaus pakankamą kiekį jai reikalingų ginklų. Kaip pabrėžia Budanovas, šiuo metu jiems labai trūksta sunkiosios ginkluotės. Tačiau per kelis artimiausius mėnesius Ukrainos kariuomenę pasieks iš kitų šalių tiekiamos atsargos ir kariai pradės aktyviai jomis naudotis.

„Turite suprasti, kad nuo tada, kai buvo paskelbta apie ginklų tiekimą, yra šie etapai. Pirmasis etapas - ginklų atvežimas į šalį, antrasis - mokymas, o tik trečiajame etape jie pradedami naudoti. Visa tai užtrunka tam tikrą laiką”, - sakė žvalgybos agentūros vadovas. Pasak jo, kol kas Ukrainos kariuomenei reikalingų ginklų neužtenka iki rugpjūčio mėnesio, tačiau kai jie jų gaus, karas pasieks lūžio tašką.

Kirilas Budanovas įsitikinęs, kad aktyvioji karo fazė baigsis iki metų pabaigos.

„Tai maždaug tokio lygio mūšiai, kokie vyksta dabar, kai ištisos gyvenvietės pereina iš rankų į rankas. Iki metų pabaigos ši aktyvioji fazė turėtų gerokai sumažėti savo mastu, praktiškai iki nulio”, - sakė jis.

 

Pasak Budanovo, Rusija turi išteklių, kad per metus, bet ne ilgiau, galėtų pradėti plataus masto karą.

Be to, pasak jo, iki metų pabaigos Ukrainos kariai jau turėtų bent jau įžengti į pusiasalio teritoriją.

Anksčiau A. Budanovas teigė, kad po to, kai Rusijos ginkluotosios pajėgos įsiveržė į Ukrainą, V. Putinas buvo nužudytas. Tai surengė Kaukazo atstovai, o Rusijos žiniasklaida šio incidento neskelbė.

Ukrainos žvalgybos vadovas taip pat sakė, kad V. Putinas serga vėžiu ir kad Rusija pradėjo dabartinės vyriausybės nuvertimo procesą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()