D. Antanaitis: Rusija ne šiaip sau daro tokius dalykus Zaporižios atominėje jėgainėje – aiškiai matosi slaptas Rusijos planas  ()

Karybos ekspertas Darius Antanaitis teigė, jog Rusijos armija toliau siekia sukurti sausumos kelią į Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš lieku prie nuomonės, kad rusų pagrindinis strateginis tikslas yra likęs sausumos kelias į Krymą. Ten yra du keliai – vienas arčiau Rusijos, kitas – eina per Charkivą ir taip toliau. (…) Dar vienas faktorius, kuris leidžia man daryti tokias prielaidas – Rusija paėmė Zaporižioss atominę jėgainę ir pasakė, kad dabar elektra bus tiekiama rusams. Kitaip tariant, vagia elektrą. O jeigu jau tokį strateginį objektą paėmei ir elektrą nukreipei į savo pusę, tai planuoji ten užsibūti labai ilgam.

Manau, kad rusai ten ir toliau stengsis paimti kuo daugiau Ukrainos žemių, kad galėtų įsitvirtinti, pereiti į pozicinį karą. Kada puolantieji patiria labai didelius nuostolius, o besiginantys tiesiog ginasi. Manau, kad Rusija norėtų pereiti į tokį karą ir palaipsniui sekinti Ukrainą, jos resursus, ekonomiką. Kad su laiku visiškai įsitvirtintų rytų Ukrainoje. Ir kad Azovo jūra taptų vidine Rusijos jūra“, – kalbėjo karybos ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: