[Žinios trumpai] Apie masinius pilno fronto Rusijos puolimus galima pamiršti: aiškina, kas vyksta užkulisiuose  ()

Rusijos įsibrovėliai jaučia karinės technikos trūkumą, todėl jie lauks Ukrainos kontrpuolimo, užimdami sau geriausias pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai televizijos „Laisvė“ eteryje kalbėjo Nacionalinio strateginių studijų instituto skyriaus vedėjas, tarptautinio saugumo klausimų ekspertas Aleksejus Izhakas.

Eksperto teigimu, Rusija puolimui didelių pajėgų nebeturi.

„Tačiau, deja, mažėja ne tik Rusijos jėgos, bet ir mūsų kariai yra pavargę“, – sakė Izhakas.

Tarptautinis ekspertas teigia, kad Rusija gali sutelkti savo pastangas į tas sritis, kur dar gali taktiškai pulti. Visų pirma, netoli Marinkos, bandant apsupti dalį grupuočių Luhansko srityje.

Tačiau priešai turi kitą bėdą – karinės technikos trūkumą.

„Rusija kovojo su modernizuota sovietine technika. Labiausiai modernizuota versija yra tankas T90. Jei kas naujesnis, vadinasi, niekur nebuvo išbandytas, o tiesiog labiau kaip pavyzdžiai demonstruoti parodose ar pavyzdžiai, kurie naudojami įvairiose pratybose, tokiose kaip tankų biatlonas ar parodomosios oficialios pratybos. Kai tokia įranga perkeliama į mūšio lauką, tai rodo technikos trūkumą“, – aiškino Nacionalinio strateginių studijų instituto skyriaus vedėjas.

 

Tokia situacija reiškia, kad Rusija yra arti pauzės ir toliau lauks Ukrainos kontrpuolimo sau palankiausiose pozicijose, mano Izhakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: