[Žinios trumpai] Paskelbė, kokias algas gauna Ukrainos kariai - yra dviejų dalių išmokos, priklauso nuo užduočių  ()

Ukrainiečiai gina savo šalį, tačiau ir jiems reikia pajamų išgyvenimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Piniginis užmokestis mūsų kariams dabar yra sudarytas iš dviejų dalių. Pirmoji priklauso nuo pozicijos, karinio laipsnio, tarnavimo laiko ir t. t. Antroji yra papildomas užmokestis, kurį karo padėties laikui įvedė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis“, teigia gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Pasak ministro, tas papildomas užmokestis priklauso nuo užduočių. Tie, kurie nėra tiesiogiai įsitraukę į kovas, gauna papildomus 30 tūkstančių grivinų per mėnesį - apie 952 eurai. Tie, kurie tiesiogiai dalyvauja mūšiuose, gauna 100 tūkstančių grivinų per mėnesį - maždaug 3,17 tūstančius eurų. Kiekvienas dalinys turi paskelbti apie paskirtas užduotis ir operacijose dalyvaujantį karių skaičių. Pagal tai daliniams atliekami mokėjimai, kurie tuomet paskirstomi kariams.

Mokėjimai atliekami dviem dalimis. Pirmiausia išmokami kišenpinigiai, vėliau - tas papildomas karo padėties užmokestis. Kariai gauna skirtingą užmokestį kiekvieną mėnesį, nes skiriasi užduotys. Atlygis taip pat pradės augti nuo fronte praleisto laiko. Ministras teigia, kad viskas priklauso nuo vykdomų užduočių, bet tie, kurie tiesiogiai dalyvauja kovose, gauna didžiausią užmokestį.

 

Karas yra brangus, o Ukrainos ekonominė situacija nėra geriausia. Tačiau ukrainiečiai kaunasi ne už pinigus - jei tiesiog ginasi.

(73)
(2)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: