[Žinios trumpai] M.Chodorkovskis: Vakarai vis dar nesuvokia tikrojo Rusijos pavojaus ir imasi labai kvailos pozicijos  ()

Vakarų politikai iki galo nesuvokia Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą pavojaus, todėl baimindamiesi eskalacijos blokuoja greitą ginklų tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Ši pozicija yra visiškai kvaila.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „Bild“ pareiškė Rusijos opozicijos lyderis Michailas Chodorkovskis.

Anot jo, Vakarai vis dar bijo Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino. Tuo pačiu jis jau tiki, kad Ukrainoje kariauja su Vakarais.

„Manau, kad Vakarų politikai labiausiai bijo Putino. Jie mano, kad jie nekariauja. Dėl to jie taip pat mano, kad tam tikrų ginklų tiekimas gali išaugti arba paversti juos karo partija. Tai didelė kvailystė. V. Putino požiūriu Vakarų politikai ir šalys jau kariauja su Rusija“, – sakė M. Chodorkovskis.

Opozicionierius teigė, kad pagrindinis Putino tikslas – apiplėšti Ukrainą. Smurto ir priespaudos mastas iš Rusijos okupantų pusės – ne karinė, o asmeninė agresija prieš moteris ir vaikus.

„Dalis gyventojų sako, kad Sovietų Sąjungą reikia atkurti. Kita dalis gyventojų sako: yra fašistai ir naciai. Tiesą sakant, tai tik apiplėšimas. Rusijos aukštesniajam sluoksniui tai yra galimybė pavogti pinigus iš Ukrainos valstybės biudžeto. Vidutiniame lygyje jie tiesiog nori užgrobti žemę ir nuimti derlių, o apatiniame – pavogti „iPad“ ir apatinius“, – pabrėžė M. Chodorkovskis.

 

Anksčiau nemažai Vakarų žurnalistų teigė, kad Vladimiro Putino nedomina Rusijos oligarchų likimai, todėl jachtų areštai, sąskaitų įšaldymas ir kitos sankcijos neturės pageidaujamo poveikio Rusijos Federacijos prezidentui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: