[Žinios trumpai] Putiną paliko dar vienas ilgametis sąjungininkas - šis žmogus padėjo Putinui įsitvirtinti valdžioje  ()

Nors pačios aukščiausios Rusijos valdžios viršūnės vis dar nejuda, kai kurie akmenys po Putino pamatais kliba. Putinas ką tik neteko vieno savo patarėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valentinas Jumaševas, Boriso Jelcino žentas, Kremliuje dirbo patarėju. Nors jo pozicija nebuvo kertinė ir jis net negavo atlyginimo, Jumaševas buvo svarbi figūra Putino karjeroje. Kadaise jis prisidėjo prie Putino iškilimo į valdžią. O dabar balandžio mėnesį jis pasitraukė.

Teigiama, kad Jumaševas nusprendė pasitraukti pats. Jo rolė nebuvo labai svarbi ir jis vargiai galėjo daryti įtaką Putino sprendimų priėmimui, bet tai - vis tiek svarbus simbolinis žingsnis. Ypač turint omenyje, kaip ilgai Putinas bendradarbiavo su Jumaševu.

Jumaševas dirbo Jelcino administracijoje - nepotizmas Rusijoje yra normalus ir viešas. Tai jis 1997 metais Putinui suteikė pirmąjį darbą Kremliuje. Ir, kaip dabar manoma, jis rekomendavo Jelcinui išsirinkti Putiną savo pasekėju. Nors parodomieji rinkimai Rusijoje (kaip, beje, ir Sovietų sąjungoje) yra rengiami, Jelcinas išsirinko Putiną pats, gavęs tokių oligarchų kaip Romanas Abramovičius, palaiminimą.

 

Kodėl Jumaševas nusprendė palikti žmogų, prie kurio iškilimo prisidėjo pats? Na, oficialios priežastys nėra skelbiamos. Bet jo dukra pačią pirmąją invazijos dieną „Instagram“ tinkle dalinosi Ukrainietiškais simboliais ir prieš karą nukreiptomis žinutėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: