Tai bus rimtas sukrėtimas: didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ bus atjungtas nuo SWIFT

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-06-02 12:41
Ukraina pasinaudojo šansu - nuvertė Janukovičių. Jei būt nenuvertus - tada būt nepasinaudojus šansu ir būtų Baltarusijos atvejis. O dabar pasinaudojo, bet kadangi nukrypo nuo Rusijos diktato - Rusija užpuolė. Jei Janukovičius būtų likęs valdyt prorusiškai, Rusija būt neužpuolus kariškai, o būtų kažkokią sąjunginę valstybę, kaip su Baltarusija padarius. Čia paprasta, kaip 2x2.
sub 2022-06-02 12:42
Numesk linką, pažiūrėsim. O dėl Ukrainos, nesutinku kad ji korumpuota. Čia Rusijos indėlis, nes Ukrainoje n metų buvo rusų statytinė valdžia, komandas gaudavo iš Maskvos. Ir kaip ir Rusijoje, taip ir Ukrainoje, tie patys rusai suko makles. Rusija galėtų būt turtingiausia valstybė, turi daug, bet neturi sąžinės, vogia vieni iš kitų, prezidentas "vor v zakone" ir visa jo šaika. Tą patį darė su Ukraina, tą patį butų darę ir su Baltijos valstybėm, jei šios butų neatsiskyrę.
donatasv 2022-06-02 12:44
sub 2022-06-02 12:51
Ne kita tema, kaip gali būt kita tema, jei no to prasidėjo Rusijos agresija, tada šio karos šaknys pradėjo lyst. Be to pasinaudojo, ne kaip Baltarusai, paėmė ir nuvertė statytinį degradą. Atsimeni kas po to dėjosi, ar vėl rašysi kad kita tema?
donatasv 2022-06-02 12:57
Lygiai tai kaip per maidaną padarė, galėjo padaryt ir po SSRS žlugimo. Tik to nepadarė kas tau nesuprantama? Pats faktas, kad nepadarė dėl to dabar moka didelę kainą nesikeičia.
Benediktas 2022-06-02 13:03
O ką ukrainiečiai blogo padarė, kad prie Janukovičiaus nusprendė sukti link ES, o tas nesutiko. Atšaukė stojimą į ES paskutinę dieną, kai visi jau buvo patikėję, kad Janukovičius pasirašys stojimą į ES. Net į Vilnių buvo atvažiavęs su ES atstovais susitikt. Ukrainiečių didžiausia kaltė, taip išeina, kad nusprendė gyventi, kaip patys nori, o ne kaip nori Putinas.
donatasv 2022-06-02 13:09
Eik paskaityk dar sykį ir suprask apie ką šneku... nes tuoj vėl trolis busiu... Šnekat pamirštat apie ką šnekat o tada jau visi troliai aplink...
Benediktas 2022-06-02 13:15
Ai tai čia Ukraina kalta, kad netinkamą laiką pasirinko gyvent pagal save? O Putinas padarė, tik ką kiekvienas jo vietoje padarytų. Nes juk čia kiekvienam diktatoriui reikia neprarasti įtakos. Putinas geras žmogus, nes pasielgė įdeliai, kaip priklauso diktatoriui. Ukraina čia kalta tik, kad per ilgai galvojo, o su Putinu viskas tvarkoje. Jis tik gina savo valdžią. Todėl supraskime Putiną ir Rusiją
donatasv 2022-06-02 13:22
Tu vistiek durnas kaip asilo kulnas. Mano mintis ne kas kaltas. O tai kad ukraina nepadarė tai ką turėjo padaryt, dabar už tai bliauna ir įsakinėja visiems. Visi atsisakykit dujų, naftos, visko kas iš rusijos. Tas yra blogai, rusijai tai bus skaudu bet visiem kitiems tai bus ne ką mažiau skausmo. 40% pasaulio ekonomikos rusas nenugalės gavęs kelių milijardus iš dujų. Nenusmukus vakarų ekonomika gali daugiau tiekiant ginklus nei nusmukus ekonomika ir ruso ir mūsų... Svarbu kad visiems dašilo, kad rusas ne partneris ir pradėjo nutraukinėt visi ryšius. O tas žlugimas rusui su laiku visvien ateis. Bombų ir tankų ir t.t. jis turi prisigaminęs ir tam pasiruošiąs. Karo staigus visko nutraukimas nepakeis.
Benediktas 2022-06-02 13:29
Sakai tavo mintis ne kas kaltas ir kitam sakinį apkaltini Ukrainą, kad anksčiau nenutraukė santykių su Rusija. Tai kas čia asilo aulas?
donatasv 2022-06-02 13:36
PZDC!!! Tu supranti kas yra ekonomika, kas yra stagnacija, kas bus nutraukus dujų tiekimą, kas ir kiek galės padėt nusmukus ekonomikai? Rusas tankų turi krūva!!! Smunkanti ekonomika pakenks ukrainai daugiau. Nes visi žiūrės kaip patiems išgyvent ir išlaikyt pragyvenimo lygį, o ne kaip padėt ukrainai... Tai yra mano pagrindinė mintis, kurios tu nesupranti ir bandai mane prie trolių pritempt...
Benediktas 2022-06-02 13:44
Girdžiu tavo žinutę: Ukraina pati nepadarė, ko reikėjo anksčiau - dabar jau per vėlu. Todel gal nesivarginkime, neskurdinkime saves ir Putino ir atiduokime Putinui, ko jam reikia. Nes jis tik bando išsaugoti savo itaka, kad jo nesuvalgytu savi. O Ukraina uzkniso, kad praso ginklu gynybai - pati kalta, reikėjo ankščiau nutraukt su Rusija santykius. Putino nebesustabdysim. Vsikas prarasta, geriau business as usual, kaip buvo seniau. Nes uzmetys kaitaip visus atominemis bombomis. Mes juk nenorime mirti šiemet?
immortallt 2022-06-02 13:47
Dannas3, žinoti, ir pripažinti sau ir savo veiksmais - du skirtingi dalykai. Donatasv, ne žalieji, o žalstieičiai, nes jie nieko žalio nedarė, ir jiems valstiečiai nė velnio nerūpėjo, tik stambieji ūkiai. Masėms išdalinti? Čia tu manai, kad yra gerai, kad taškėsi pinigais reikia ar ne? Nu tai sveikinu, džiaugiesi, kad žalstiečiai per metus laiko praskolino Lietuvą daugiau nei Kubiliaus vyriausybė per 4 metus. Ir praskolino tada, kai visai nebuvo poreikio, nes ekonomika augo ir taip. Geriausias pavyzdys visos paramos sistemos buvo vienkartinė išmoka prie pensijos, po pusės metų nuo karantino, nu taip mėnesiukas po rinkimų pabaigos. Tai pasako viską apie jų strategiją ir tikslus. DonatasV dabar įjungė retoriką, tai mergina pati kalta, kad išėjo iš namų ir ją išprievartavo ne tik autobuse buvę vyrai, bet ir atvažiavę pareigūnai. Geras mąstymas. Duok savo gyvenamąjį adresą, "ne vietoje padėtų" daiktų atvažiuosiu susirinkti. Pats būsi kaltas, kad ne vietoje padėjai ir laiku nepritvirtinai visko, kad nebūtų galima pavogti.
donatasv 2022-06-02 13:52
Pilnom kišenėm padėt lengviau nei tuščiom. Atsisakyt visko reikia palaipsniui nenusipjaunant sau kojų. Nes jei pradės trūkt noro naikint rusą su tuščiomis kišenėmis, tada tikrai teks atiduot ukraina ir galbūt dar daugiau. Dėl materijolo trūkumo prasidėtų rimta krizė ritimasis žemyn. Ne tik rusui bet ir mum... Sakau matai kad griūna rusas, bet kad pats iš paskos tai čia px. Tas požiūris, kad mes išlipsim stipresni negalioja tuo atveju jei pritrūksim noro, pinigų ar dar kažko padedant gintis. Be pinigų tokia galimybė didesnė... Daug didesnė.
Benediktas 2022-06-02 14:01
Neveikiančių tankų krūvą turi, MANPAD irgi yra. Tai palaipsniui ir atsisakinėja, jau nuo 2014m. Dar prieš vasario 24d. Putinui 10 kartų sakė, nepulk, nes bus didžiausios sankcijos. Todėl kai užpuolė - du variantai buvo: arba tiesioginis NATO karas su Rusija arba pagalba ekonomiškai ir ginklais Ukrainai ir Rusijos smugdymas ekonomiškai. Manau teisingai pasirinko. Tau matau buvo ir trečias variantas - palikt Ukrainą Rusijai. Putinas per dieną gauna apie 1mrd dolerių už naftą. Jis už tuos pinigus gali finansuot karą amžinai.
donatasv 2022-06-02 14:07
O ko trūksta, kad tie tankai veiktų? Žaidžiam vabank? Lietuva rėkė labai garsiai atsisakom visko dujų nafto iškasenų, EU pasakė po 6 paketo dujų nutraukimo nebus, ačiū dievui ten sėdi galvojantys žmonės, o ne vabank žaidžiantys. JAV matydama, kad nieko nebus ekonomiškai pasmaugt rizikinga, pradėjo fiktyviai atmetinėt rusų pervedamas skolas. Taip bandydami privest rusą prie žlugimo, sukeliant dirbtinį bankrotą.
Benediktas 2022-06-02 14:13
Kokie galvojantys žmonės? Būtų priėmę, jei ne Orbanas, Kremliaus agentėlis. Bando itikinti, kad ziuri savo salies interesus. Net jei taip ir ziuretu, tai labai siauras jo matymas. Kaimyna jau valgo Rusija, tai kadangi as perku dujas is jos, tai mus galbut suvalgys paskutinius. Va čia tai tikrai galvojantis Orbanas. Gal neapsimetinėkim naiviais. Monstrui duoti auginti raumenis - tai pasirasyti sau nuosprendį. Atidavus Ukrainą butu dar sunkiau, nes tada ir Ukrainos armija butu pajungta pagal Putino dudele. Aišku ekonomiškai bus sunkiau laikinai, bet tai geresne perspektyva. Nes ekonominiai sunkumai bus laikini. Visai kas kita butu, jei butu suvirskinta Ukraina ir prasidetu kiti karai.
donatasv 2022-06-02 14:17
O gal tavo siauras mąstymas? Nes nematai kas bus atsisakius dujų? Mano nuomone nereikia likt prie rusiškų dujų, bet palaipsniui pereiti.
Benediktas 2022-06-02 14:27
Palaipsniui, kad Putinas turėtų pinigų ilgiau karui finasuoti ir suvalgytų Ukrainą? Čia jau būtų tas gerasis variantas?
immortallt 2022-06-02 14:29
Inventorizaciją atsiliekant ~2 savaitėmis daro NATO apžvalgininkai, kurie skaičiuoja tiek panaudotus ginklus, kaip stinger ir javelin, dokumentuoja kiek technikos buvo sunaikinta, ir žino, kiek rusai yra sugebėję pagaminti. Tik nežino tiksliai, kiek jų veikiančios. Bet to turbūt ir rusai nežino. Palaipsniui pereiti karo metu, o kol pereisi, nepriiminėti sprendimų prieš teroristus vykdančius genocidą, griobantį vaikus, tremiantį civilius ir t.t. Tu savo šeimos moterų prievartautojui alaus turbūt atneštum, kol palaipsniui prievartautojas pavargs arba nusigers tavo nešamu alumi.