[Žinios trumpai] Ukainoje - slaptųjų tarnybų karas, skelbiami įspūdingi rezultatai (Video)  ()

Nuo plataus masto Rusijos Federacijos agresijos pradžios Ukrainos specialiosios tarnybos atskleidė daugiau nei 360 Rusijos agentų ir daugiau nei 5000 bendradarbių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) atstovas spaudai.

Kaip pažymima, vienas iš naujausių sulaikymų vyko Kijeve.  SBU kontržvalgyba, padedama “Ukroboronprom” apsaugos padalinio, išaiškino vienos gynybos įmonių darbuotoją dėl agitacijos Rusijos Federacijos naudai. Užpuolikas viešai teisino okupantų karo nusikaltimus ir kvietė kolegas palaikyti priešo kariuomenę.

Pareigūnas ne kartą kreipėsi į Rusijos Federacijos prezidentą su prašymu suteikti jam Rusijos pilietybę.

„Atlikę kratas agitatoriaus gyvenamojoje vietoje teisėsaugininkai aptiko elektronines laikmenas su prokremliška propaganda, taip pat orlaivio gamybos projektinę dokumentaciją.

Pasak SBU spaudos centro Kijeve ir Kijevo regione, okupantų padėjėją paviešino SBU kontržvalgyba.

„Šiuo metu jam pareikšti įtarimai pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 436-2 straipsnio (Rusijos Federacijos ginkluotos agresijos prieš Ukrainą neigimas, pateisinimas, jos dalyvių šlovinimas) 2 dalį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – rašoma pranešime.

Neteisėtos veiklos dokumentus nagrinėjo SBU kontržvalgyba, procedūriniais nurodymais vadovaujant Kijevo apygardos prokuratūrai ir padedama “Ukroboronprom” SC apsaugos padalinio.

 

Nustatyta, kad piktadarys sostinėje gyveno turėdamas suklastotus dokumentus ir savo veiksmus derino su vienu iš Kremliui artimų ideologų.

 

Taip pat pranešama, kad Donecko srityje specialios operacijos metu buvo likviduotas Rusijos žvalgybos tinklas, tyręs ginkluotųjų pajėgų pozicijas Rytų fronte.

Vienas agentas buvo sulaikytas Slovjanske, kur jis fotografavo ir filmavo Ukrainos karių judėjimą.

 

Kitas agentas buvo atskleistas Kramatorsko rajone. Jis surinko žvalgybos informaciją ir per “Telegram” kanalą perdavė ją užpuolikams. Jo „ryšininkas“ buvo pusbrolis, Rusijos pilietis ir rusų okupacinės grupės narys.

Be to, Charkove SBU pareigūnai atskleidė du buvusius ORDLO (laikinai okupuotos Ukrainos teritorijos) nelegalių ginkluotų grupuočių narius.

Vienas buvo sulaikytas operacijos metu. Tai buvęs policininkas iš laikinai okupuoto Jenakijevo, kuris 2014 metais papildė vadinamosios „DNR policijos“ gretas. Vėliau jis paliko grupę ir persikėlė į Charkovą, kur slapstėsi nuo teisingumo.

Antrasis buvęs kovotojas pasirodė ne kartą teistas laikinai okupuoto Luhansko srities Rovenkų miesto gyventojas. 2015 metais teroristų lyderiai jį paskyrė kulkosvaidininku. Tačiau netrukus jis pabėgo į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją.

 

SBU duomenimis, du vadinamųjų „LPR“ (Luhansko Liaudies Respublika) padalinių vadai buvo nuteisti kalėti Luhansko srityje. Būdami Rusijos Federacijos okupacinių pajėgų dalimi, jie dalyvavo karo veiksmuose prieš Ukrainos kariuomenę.

Abu nusikaltėliai buvo paimti į nelaisvę per nesėkmingą priešo puolimą Severodonetske. Teismas jiems skyrė atitinkamai 8 ir 10 metų nelaisvės.

SBU ir toliau sistemingai dirba, kad atskleistų ir patrauktų baudžiamojon atsakomybėn visus nusikaltimų Ukrainos valstybės saugumui dalyvius ir organizatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: