[Žinios trumpai] „The New York Times“: nauji ginklai gali turėti sunkiai prognozuojamų pasekmių - neaišku, ką ir kaip darys Ukraina su Krymu, Rusija gali išeiti iš proto  ()

Šiandien tapo aišku, kad salvines raketines sistemas Ukrainai siųs ne tik JAV, bet ir Jungtinė Karalystė. „The New York Times“ mano, kad tai sukels aršią Rusijos reakciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-02 [Žinios trumpai] „The New York Times“: nauji ginklai gali turėti sunkiai prognozuojamų pasekmių - neaišku, ką ir kaip darys Ukraina su Krymu, Rusija gali išeiti iš proto  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jungtinės Valstijos teigė, kad nebus jokių smūgių į Rusijos teritoriją (ir Zelenskis vakar tai pakartojo). Bet yra Ukrainos teritorijų, kurias Maskva laiko savomis (Krymas) ar pripažintomis (Donbasas). Kas nutiks, jei Ukraina naudos naują ginkluotę smūgiams giliai tose teritorijose - niekas negali pasakyti. Teoriškai, tai sukels eskalaciją“, teigiama „The New York Times“ straipsnyje.

Pabrėžiama, kad JAV Ukrainai nesiųs raketų, kurios gali atakuoti taikinius už 300 km. Vietoje to ukrainiečių HIMARS ir MLRS sistemos atakuos tik 70-80 km spinduliu. Taigi, gilūs smūgiai Krymui nebus įmanomi. Kita vertus, Ukraina tokių raketinių sistemų ir norėjo tam, kad galėtų pasiekti tuos rusų dalinius, kurie dabar užnugaryje jaučiasi saugūs. Tai neišvengiamai supykdys Rusija ir, greičiausiai, iššauks naujus raketų smūgius.

 

Rusija sunkiai gali prilygti HIMARS bei MLRS technologijoms, bet sparnuotųjų raketų atakos gali padažnėti. Turint omenyje mokymų laiką, iki pirmųjų sistemų pasirodymo Ukrainoje gali praeiti ir 3-4 savaitės. Rusijai tai - daugiau nei pakankamai laiko pasiruošti.

(12)
(3)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: