[Žinios trumpai] Skelbiama, kad Rusijoje suimtas generolas gerokai prisidirbo prie Mikolajivo - kaltina, kad nutekino kritiškai svarbius duomenis ukrainiečiams (Audio)  ()

Rusijoje suimtas generolas Michailas Zusko, vadovavęs 58-ajai Rusijos armijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo žurnalistas Andrejus Caplienka paskelbė, kad greičiausiai yra suimtas rusų okupantų 58-osios armijos vadas generolas Michailas Zusko.

„Buvo perimtas pokalbis, kuriame vienas iš osetinų, tikriausiai, kovojantis užpuolikų pusėje, kalbėjo apie tai. Iš pokalbio padariau išvadą, kad buvo suimtas generolas Michailas Zusko, vadovavęs kovinei Rusijos 58-ajai armijai. Už nesėkmes puolime Mikolajivo srityje“,  – sakė Caplienka.

Pokalbio metu užpuolikas pašnekovui pasakoja, kad Zusko esą nurodė užpuolikų pozicijas prie Mikolajivo. Jie buvo nugalėti, o miesto puolimas buvo sustabdytas.

Caplienka pažymi, kad Zusko suėmimui įtakos turėjo ir jo ukrainietiška kilmė. Generolas gimė Voluinėje.

„Manau, kad tikrieji voluiniečiai, kovojantys už savo namus, nebelaiko jo ukrainiečiu. Gandai apie Zusko paleidimą ir suėmimą sklido nuo kovo pabaigos. Tokių generolų Rusijos kariuomenėje turėtų būti daugiau", – pridūrė žurnalistas.

 

Kaip UNIAN pranešė anksčiau, generolas Zusko turi kovinės patirties Ukrainoje. Ukrainos žvalgybos duomenimis, jis vadovavo kovotojams Donbase nuo 2014 metų vasaros iki vėlyvo rudens.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: