„IBM“ žengė dar vieną žingsnį link mąstančio kompiuterio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dariusss 2009-11-19 12:54
galetu IBM ta programa savo svetainei patalpinti, isbandyciau savo 2branduoliu laptope..;D p.s. jei ka cia ash tik juoko forma..
ligonis 2009-11-19 16:36
kompiuteris yra galima sakyt 2D sistema su 1 ir 0, o zmogaus smegenu kiekviena lastele informacija priima tikrai is daugeu nei keliu komponentu kuriu stiprumas turi daugiau nei 2 busenas. vat del to ir reikes apsurdiskai galingu kompiuteriu, kad imituot bet jau maziausias zmogaus mintis.
werafonas 2009-11-19 17:30
Arba naudoti kvantinį procesorių (arba kažką pan.)
Kaukas 2009-11-19 18:30
arduain, varai visai į pievas. Kas gi tada sprendimus priima? Kojos, inkstai gal? O intuicija irgi yra ne kas kita, kaip smegenų veikla. Patirtis nėra informaciją? Apskritai straipsnis labai diletantiškas. Toks įspūdis, kad traktoristas rašytų apie muziką. Iš principo kompo procesorius veikia gana panašiai į smegenis. Skirtumas yra tik resursuose ir programinėje įrangoje. Jei į kompą prikištum labai daug galimų scenarijų (patirtį), bei gana gudrų AI, tai atsirastų ir tokie dalykai, kaip intuicija ir pan. Tačiau spręsdami konkrečias problemas, programuotojai paprastai viską numato iš anksto ir tikrai nebepalieka jokios veiksmų laisvės. Negi būtų normalu, jei photoshopas piešiant spalvą parinktų kokia jam labiau patinka, o ne pasirinktą vartotojo. O kas liečia tokius fintus, kaip nustatyti emocijas iš veido, tai jau tikrai nebe už kalnų šitie dalykai. Ir visai čia ne kompuose esmė, o algoritmuose. Pasidomėkit jeigu norit "face recognition" ir pan. dalykais, plaukai pasišiauš ant kiek ten sudėtingi algoritmai. Aplamai nėra jokios prasmės rašyt programinę įrangą primenančią žmogaus mąstymą. Nes žmogus dažnai būna neprognozuojamas, klysta ir t.t. Na nebent tikslas būtų turėti virtualų pašnekovą (kaip fantastiniuose filmuose, šnekasi su kompais ir kompas sugalvoja, įsižeidžia ir nevykdo komandų ir kas be ko ekrane dar trimatė galva žiopčiot turi, nes be trimatės galvos tai jau nebetoks protingas).
sz520qm 2009-11-20 00:04
Negalima binarinės skaičiavimo sistemos palyginti su dvimate sistema. Tai dvi niekuom nesusijusios ir skirtingos koncepcijos. Taip pat negalima sakyti, kad kompiuterio veikimo principas toks pat, kaip smegenų. Atliekamas darbas - sąlyginai panašus (bet tikrai ne vienodas). O veikimo principas - visiškai kitoks. Kompe stumdomi vienetukai ir nuliukai pagal tam tikrus algoritmus. Smegenyse kuriami ir naudojami skirtingi neuroninių impulsų keliai skirtingais neuronais. Tai visiškai ne skaitmeninė sistema (nėra tik binariniu kodu paremta). Daug plastiškesnė sistema (ta pati neuronų grupė ar net tas pats neuronų impulso takas gali persikvailifikuoti). Viskas beprotiškai puikiai sujungta (palyginimui - vienas ar dvi jungtys tarp procesoriaus ir atminties ir milijonai neuroninių takų tarp skirtingų smegenų dalių, iš kurių kiekvienas irgi gali dar atlikti tam tikrą funkciją, ne tik informacijos perdavimą). Kompas veikia matematinių ir loginių algoritmų pagrindu, smegenyse tokie algoritmai "dirbtinai" sukuriami iš neuroninių takų, todėl mes ir baisiai neefektyvūs skaičiavimuose, lyginant su kompiuteriais. Bet sukurkite androidą plastiškai šokantį breiką: kiek ir kokių skaičiavimų ir transformacijų reiktų padaryti? Kaip robotui neprarasti orientacijos pakilus visu kūnu nuo paviršiaus ir keičiant kūno dalių padėtis kitų kūno dalių atžvilgiu? Smegenys tai daro NENAUDODAMOS matematinių algoritmų. Kompiuteris - neturi pasirinkimo. Visa tai daro tradicinių algoritmų pagrindu. Todėl kompas yra tragiškas fizinio pasaulio suvokime, manipuliavime ir orientavimęsi. Tai tiek pamąstymui. O IBM'as kaip visada puikiai juda į priekį. Džiugu skaityti.
Kaukas 2009-11-20 13:06
Visdėlto principas yra tas pats, signalai neuronų įšėjime priklauso nuo įeinančių signalų ir nors pas žmogų, kaip minėjai jie gali persiformuoti (pats impulso peršokimas blokuojamas ar praleidžiamas) ir nėra visai analogiški trigeriams procesoriuose, tačiau pats principas išlieka tas pats (skiriasi realizacija, o ne koncepcija) ir smegenys taip pat vadovaujasi algoritmais!!! Tik daugelio jų mes net patys dar iki galo nesuprantame. O dėl plastiško androido, tai čia ne į temą. Nes tai jau daugiau priklauso nuo mechanikos ir daviklių, o nebe nuo softo. O, kad kompas kaip sakai tragiškas fizinio pasaulio suvokime, tai neturi nieko bendro su procesoriais. Paprasčiausiai nėra jokių išorinių daviklių ir juo labiau programinės įrangos, kad tą išorinį pasaulį suvokt (o ir reikalo dažniausiai nėra).
Padarass 2009-11-26 02:31
Oi užsiraus IBM ant Saros Conor.
okta 2009-11-26 15:42
Susimąstyti verčia dalykas yra, kad kai bus sukurtas tokio galingumo kompiuteris, kuris paprašys "Neišjunkite manęs", tai reikės labai gerai pagalvoti ar išjungti jį ar ne.