Termobranduolinio reaktoriaus paleidimas atidėtas neribotam laikui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sz520qm 2009-11-20 15:44
Kuo toliau, tuo tragiškiau. Galiausiai, jau sukurta daug geresnio dizaino termobranduolinės sintezės reaktorių... Manau, nemaža tikimybė, kad projektas visiškai numirs...
bahuriux 2009-11-20 18:01
tai kad tokie projektai techniskai neteisingi jau buvo zinoma nuo 1960 metu, nesuprantu kodel neieskoma nauju pazangesniu budu. jei neina ispresti kazkokios problemos, kaip plazmos prasiskverbimas pro magnetines linijas, galima ja apeiti, kaip ta pasiule kanados isradejas
pinkiss 2009-11-20 20:19
nesvaikit zmones gal,dar niera nei viena pavyzdzia veikiancia o tuo labiau sneket kaip aplamai tokia reakcija suvaldyt reiketu.o kad kazkas ir tur sukures kazkoki tai modeli tai nieka nereisk.Jau geriau tegul stata tie kas ismana,negu turet panasia katastrofa kaip su cernobiliu buva.
Strong_Bad 2009-11-20 22:42
O tu cernobiliu labiau pasidomek ir pamatysi, kad ten neivykio joks netyciukas. Pasidomek visom aplinkybem, kaip kas ir kodel. Cai dar nuo informacijos saltinio gali prikausyt, kaip viskas bus pateikta. O lietuvoj stabiliai veikia ir veiktu dar daug metu be jokios "cernobilio likimo" gresmes. Gandai, oi kaip jie viska pakreipia norima linkme. Greiciau toki, kad ir teoriskai ar su tokiais paciais energijos nuostoliais veikianti prototipa, kad turetu kazkokiu realiu atsakymu, o ne vien popieriniu teoriju. O paskui bus galima ziuret tobulint, taisyt trukumus.
Kaukas 2009-11-20 23:23
Beje štai pavyzdžiui vasarą nukritus prancūzų airbusui, žuvo keliskart daugiau žmonių, nei per Černobilio katastrofą, o jau beveik visi pamiršo. Aišku finansine prasme tai nėra sulyginami dalykai, tačiau ką reiškia žurnalistų ir suinteresuotų asmenų išpūsti burbulai niekam nepaslaptis. Dažnai visokie žalieji ar žurnaliūgos klykia apie radiacijos grėsmes neturėdami žalio supratimo apie tai kokia ta radiacija būna ir koks skirtumas tarp alfa, beta, gama. Štai, kad ir pavyzdžiui kurą reaktoriams iš tablečių surinkinėja žmonės viso labo užsidėję pirštines (tai daro ne robotai). Įsodrinimas ten 3-4% būna (kandu jei neklystu išvis nesodrina, kiša į deuterį kone tokį kokį rūdose iškasa). Netgi kūriant pirmą atominę bombą ir "žaidžiant" su 90% prisodrintu plutonio kamuoliu vienas mokslininkas iškeliavo anapilin vien dėlto, kad ta kamuolį krapštė su atsuktuvu ir pusrutulius netyčia vieną ant kito numetė (susidarė kritinė masė ir jau tada aišku tapo riesta). Jokių spec. kostiumu, kaukių, pirštinių ir t.t. nebuvo nenaudojama dirbant už 15 cm nuo prisodrinto atomės bombos branduolio. Tuo tarpu pavyzdžiui visos atliekos laikomos po poros metrų vandens sluoksniu išvis neturi jokios grėsmės (geigerio skaitiklis tylės kaip užmuštas). O pastatyk šalia kokį greenpeace aktyvistą, infarktas garantuotas. Aš netegiu, kad radiacija yra nepavojinga, bet reikia skirti skirtingas jos rūšis ir žinot kaip elgtis, o ne paniškai net šio žodžio bijot.
Kaukas 2009-11-20 23:36
Beje jei kam įdomu štai pora nuorodų: http://www.youtube.com/watch?v=9Zg69OlFOac - minėto incidento inscenizacija. http://www.youtube.com/watch?v=CF-2Q2dLJZQ - kaip surenkamas kuras reaktoriams.
Tas_pac 2009-11-21 00:00
Teisingai Kaukas kalbi.
Nightbringer 2009-11-21 14:30
O tie milžiniški radiacijos kiekiai paleisti į atmosfera tiesiog dingo? Niekam nepakenkė, nieko nepadarė, tiesiog išgaravo?
Kaukas 2009-11-21 21:22
Nesakau, kad nepakenkė, tačiau oficialiai siejama kažkas tai 50 mirties atveju su Černobiliu. Žinoma, kažkiek dar susirgo ir pan. tačiau esmė ta, kad tik užsiminus apie Černobilį įsivaizduojama jog milijonai aukų būtų. Ir dar kas man nepatinka, tai jog dažnai kai rodomos kažkokios radiacijos pasekmės, tai surenkamos mutacijų fotkės iš visų pasaulio kampų, kurios nieko bendro dažniausiai su radiacija neturi. Bet juk žaliesiems taip išmelžt duoklę lengviau, kaip ir žurnalistams beieškantiems sensacijų gaut didesnį honorarą. Pati Černobilio avarija įvyko dėl sprogimo susidarius per dideliam garų slėgiui, padarius klaidą eksperimento metu. Reaktoriaus kaltė čia tik tokia, kad neturėjo apsaugos. Su branduoliniu sprogimu tai išvis neturėjo nieko bendro. Mirė dauguma "savižudžiai" likviduojantys avarijos padarinius, o ne šiaip gyventojai aplink gyvenę. Beje po avarijos kiti elektrinės blokai dar 14 metų veikė ir gamino elektros energija.
Kaukas 2009-11-21 21:39
Aplamai pažiūrėkit šitą filmuką ir bus daug aiškiau kas ir kaip: http://www.youtube.com/watch?v=x2ZTt8O__zk
pinkiss 2009-11-22 01:49
nusisneki kaukas daugmaz,skaiciai kad mire 50 zmoniu yra tipinis viriausybes pavizdys neigt tiesa,taip pat kaip ir net nesistenge pranest pasauliui kol svedai ar danai neaptika 100kartu didesnes radiacijas.Paskui cernobili apstate blieniniu karstu kad kazkiek tai sumazint radiacija,ir kol kas dar praeis keli simtai metu kol cernobilis nebebus pavojings.O jei sneket apie radiacija su kuria gyda vezy ar auglius,tai ten aparatai milimetrais apskaiciuoj kieki ir taikluma.Nes svarbiausi dalykai yra jos kiekis,nuo maza spinduliavima nieks nenumirs,bet jei gausi daugiau sansai kad turesi koki vezy ateity tikrai nemenki.
Strong_Bad 2009-11-22 16:28
"Pati Černobilio avarija įvyko dėl sprogimo susidarius per dideliam garų slėgiui, padarius klaidą eksperimento metu". Na nevisai eksperimento metu, siap tai ziurejau kazkada dokumentini BBC apie sita cernobili, lindo jie ten i vidu ziurejo ir tt. Tai ten versija buvo, kad truko elektroskazkur rusijoj ir gavo is maskvos nurodyma padidint ar padvigubinti elektros gamyba, na ir to pasekoje gavom avarija del padarytos klaidos valdant tuos strypus. Va radau pavadinima "Bbc - Horizon - 1996 - Inside Chernobyl'S Sarcophagu". Ispustas burbulas. Nesakau, kad nieko baisaus, tiesiog gandu labai daug pridaryta. Paklausk kokio zmogelio, kas baisiau ar cernobilis ar atomine bomba, tai ziurek, dar ir galvos Maziau ziuret populistiniu pramoginiu laidu apie tokius dalykius, nes tik isrenka, kas reitngams tinka, o ne kas geriau situacija nupiesia. Tikrai patarciau paziuret, nera ten taip baisu, kaip rodoma.
kionig 2009-11-22 19:35
Rado su kuo palyginti radiacija.... lygiai taip pat galiu pasakyti kad visi grybai valgomi, tik vieni - viena karta. Radiacija ne siaip sau yra dalykas, kuriam dar niekas nesugebejo pasipriesinti. Taip zodzio radiacija sededamas uz laido gali nebijoti. Bet ziurint kokia doze gauni, tai gali kilti komplikacijos pratesti gimine ar dar kazkuom susirgti. Taip musu organizmas sugeba kovoti su nedidelia radiacijos doze. Ten kur rusu video tai tikriausiai dirba su nesodrintu uranu 235 ar 238. Del zurnaliugu tu teisus, nes jie is to duona valgo.
immortallt 2010-01-11 17:03
Kionig, visi grybai valgomi jei teisingai juos paruosi