“Google” paviešino “Chrome OS” technines detales (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tauttvisz 2009-11-21 16:45
Toki tik pazaidimui.. man neuztektu niekaip.. be to nesijausciu saugiai kai visi mano failai internete
MindaugasV85 2009-11-21 17:44
Jau ir taip mažas netbook galimybės dar daugiau apribos ši OS. Būtų absurdiška tokią OS naudoti. Čia nebent močiutei kokiai Internetas internetas... Tarkim noriu prisijungti fotoaparatą ir į internetą patalpinti nuotrauką. Kažin bus tokia nereali galimybė? Panašu kad google nori viską kontroliuoti. Jau net ir mūsų duomenis.
zaf 2009-11-21 19:00
Ko trūksta netbookams? Sėkmingai naudoju Ubuntu ir visiškai nieko nepasigendu. O chrome os neveltui vadinasi chrome os, ko jūs tikitės? Niekas neverčia pult ir naudot, tad nereik putotis...
techvyt 2009-11-21 20:24
tai cia jau siaip kompu ateitis, greitai atejo : ) begalo daug zmoniu itakos tokio dalyko raida, nes tai visiskai turetu uzkirsti piratavimui kelia ir t.t.
mental1ty 2009-11-21 20:28
Pasižiūrėk, video, ten kaip tik yra parodyta, kaip draugui per chat'ą nusiunčia nuotrauką tiesiai iš pajungto fotoaparato. O šiaip manau geras daiktas. "Sunkios" OS aišku nepakeis, bet kai aš daugiausia kompą naudoju internetui, tai būtų gerai turėti dvi OS, ir norint pavyzdžiui pažaisti kokį žaidimą įsijungt Win, o jei tik internetui ir tuo labiau trumpam kompą jungti, tai labai gerai ir Chrome
bypasser 2009-11-21 20:47
Paplis dar ir kaip... ypaÄ
cower 2009-11-22 00:32
As kartais naudojuosi asus "express gate" ideja labai panasi. Uzsikrauna per 5sek. Tik naudoja firefox narsykles atmaina, beto yra skype programa, kuri bus turbut sunkiai suderinama su chrome os.. bet "express gate" turi viena didziuli minusa(tingiu aiskinti), kuris mane nervina.. o panasu kad crome os jo netures . Beto vieno brauzerio ideja visai nebloga, nes tai skatins internetiniu programu radimasi... Nors google autupdeitas tiesiog zudo.... tad reiks laukti kokiu produktu pasiulis... gal super pigiu notebooku be hardo:)
Audriusa 2009-11-22 00:51
bypasser, aciu uz video. Dabar aiskiau kas tas chrome. Is straipsnio nieko nesupratau kaip veikia. Galejot bent angliskus pavadinimus skliausteliuose parasyt o tai neaisku kas tie langeliai ir korteles. Siaip ideja labai orginali. Matau sviesia ateiti sitai OS. Jau dabar visi pamise del web programu, tai ateiti nematau problemu su programu ir zaidimu prieinamumu. Vis del to gali but problemu su saugumu, juk visus duomenis tures google, o ne vartotojas.
cower 2009-11-22 01:12
Na del saugumo nezinau ar labai jau ta didele problema.. as ir dabar visus .DOC laikau pas google. Tiesiog zinau kad eilini karta perinstaliuojant kompa jie nedings:)... tas pats ir su pastu. zinoma vistiek kazkur noretusi kaupti nuotraukas ar muzika pas save, bet manau tam bus sprendimu..
Kaimas007 2009-11-22 12:32
kontrole, kontrole, kontole, visur vien tik kontrole....., as geriau savo harde duomenis uzsisifruosiu
bahuriux 2009-11-22 22:57
jap, gudragalviai tie googlai net labiau uz M$ gudragalviai, netik savo standartus kuria, bet ir visiska kontrole nori tureti. O saugumas sakyciau, beveik = 0
Nerkashis 2009-11-23 12:50
įsimes koks konfliker ir sujauks duomenis.
Mopsiasnukis 2009-11-23 16:23
neatrodo labai patraukliai, nes...na gerai, jei dauguma zmoniu naudoja windows su visais drm, genuine, privacy statementais, tai tas cloud'as nieko labiau privatumo nemazina, taciau jei apie pati OS, tai nepatinka,kad lyg ir nera fizinio hardo, tai reiskia, jei nera interneto, tai negali perziuret savo duomenu - negerai, ir kaip su visokiais kodekais - negi neimanoma klausytis muzikos ir ziuret savo video? pluginai - tiketina, kad java flash blah blah ir t.t. turetu buti idiegti, bet ka daryti, jei tarkim adobe apmokestins flasha arba sun pakeis java naudojimo politika ir placiau zmonija ims naudoti kitas technologijas, tad bet koks keitimas priklausys nuo google update'u - negerai. Vistik idomu yra tai, kad projektas yra atviro kodo ir ji kas nores, gales modifikuoti, taip pat viskas pagaminta ant Ubuntu pagrindo ir neaisku kokie ten susitarimai tarp Gogelio ir Canonicalo. Cia gal labiau bando pedas jie sumetyt, kad konkurentai nepateiktu skausmingo smugio ir galutinis rezultatas bus visai kitoks. Who knows... bet tokios OS,kaip cia pateikta, istiesu nenoreciau. Noreciau kitokios.
Audriusa 2009-11-24 01:44
Visu pirma, Chrome OS yra ne Ubuntu o Linux pagrindu. Vis del to neisivaizduoju kokiu principu kas nores tas gales keist. Juk pati OS bus serveryje. O antra, si operacine nepakeicia siandieniniu operaciniu. Ir niekas taves nevers issinstaliuot tavu windowsu ar linux.
Mopsiasnukis 2009-11-24 10:54
Ubuntu Gnu/Linux pagrindu. Jei yra pateikiamas source'as, tai gali savo OS toki padaryt ir kokiu nori budu. Ne, nevers, bet jei padovanos.