Prancūzijos karo laivas gąsdina Rusijos kaimynes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

studentas 2009-11-26 13:25
vel rusija puola.. paranojikai. jei cia ir sautu rusijai ka uzpult tai koks skirtumas ar uzimtu per viena diena ar per savaite, vistiek uzimtu. jeigu tai duos pajamas tai kodel nepardavus. ir dar reikia paisyti jav nuomones-absurdas. tai ir lietuva tegul priesinas sitam pirkimui nes ir ja gali okupuot is juros.
SG 2009-11-26 13:52
Mane irgi juokas ima. Vienas dalykas demonstruot "raumenis", kitas - jais naudotis.
Arns 2009-11-26 13:57
Tik įdomu kuri šalis labiausiai naudoja savo raumenis
enzim 2009-11-26 14:00
"pernai viena eskadrilė buvo pasiųsta į bendrus Rusijos ir Venesuelos"- "eskadrilė"- aviacijos terminas. Gal norėjot parašyt "flotilė"
immortallt 2009-11-26 14:08
Seip rusams, tai yra putinui, velniai zino kas saus i galva. Tai "sugenda" navigacija ar pats naikintuvas ir ne savo teritorijoj be leidimo skraido. Tai ka nors sugalvoja, pvz, kad druzba prakiuro ir remontas trunka net ne metus ar du. Tai su ja reiktu but atsargesniems... Ypac, kai naftos kaina vel kyla.
Freeman 2009-11-26 14:13
nieko nuostabaus, Prancuzija nuo de Golio laiku gerus santykius su Rusija palaike. Tokie pirkimai vistiek kazkada turejo ivykti. is Izraelio uav'ai dabar is prancuzu sis laivas, logiskas zingsnis ainant link modernizacijos. .......ir siaip cia ne lektuvnesis kaip teigiama straipsnyje.
forestbird 2009-11-26 15:21
Juokinga Estija, jei būtų noras Rusijai Estiją užimti, tam neprireiktų nei šio nei dar kažkokio technikos stebuklo, su ietimis užmėtytų norėdami.
SuperHP 2009-11-26 15:38
Man kyla klausimas - o kam rusijai tas laivas? Pries ka ji ginsis? pries siaures koreja gal? o gal pries iraka? nejau neuztektu dabartines technikos?
kazkas 2009-11-26 15:46
Rusija yra agresyvi valstybė, todėl kuo mažiau pas ją "raumenų" tuo geriau. O dėl Estijos puolimo tai nereikia pamiršti, kad nato narė ir nors ir daug kas labai aiškino, kad nato nevienga ir neturi bendro plano gintis, bet visiškai atmesti galimybės, kad visas nato duotų atkirtį negalima.
Nightbringer 2009-11-26 15:52
Manau, kad galiausiai pasidarys savo, rusiška laivo versija... O ir kritikos nemačiau, kuri prieštarautu laivo pardavimui (rimtos). Žodžiu, eilinis paburnojimas, kad jie nėra pasaulio "bamba". Tik keista, kad Prancūzai linke parduoti savo naujausia technika. Arba straipsnis nusišneka arba šitas pardavimas turi gilesnias šaknis... P.S: ,,Greičiau šventu paliksi, nekaip visiems įtiksi." Lietuvių liaudies patarlė
okta 2009-11-26 17:03
Rusijos karinė galia tik skaičiumi matuojama. Tačiau jei matuotume realiais pajėgumais, tai netgi tokios šalys kaip Lenkija gali lygintis su Rusija karinės galios prasme. O, kad Rusija galėtų lygintis su tokiomis valstybėmis kaip Vokietija, UK, Prancūzija ar juo labiau JAV tai iš viso kalbėti neverta. Mitinis Rusijos karinės galios pajėgumas skirtas kariauti propagandinius karus, kurie skirti vidiniam vartojimui, tokiu būdu visuomenės dėmesys atitraukiamas nuo realių vidaus problemų. Kalbant apie patį Rusijos laivyną, tai jo tikslas ne kariauti, o išlikti. Ракетно-космические войска могут отказаться от "Булавы" http://www.grani.ru/War/Arms/m.155560.html http://flot.com/nowadays/concept/reforms/ref33.php ВМФ: Российские подлодки не прекращали патрулирование берегов США http://www.grani.ru/Politics/World/US/RF/m.155011.html Rusijos laivyno ir JAV laivyno pajėgumų palyginimas http://flot.com/nowadays/structure/techreadiness.htm
manciukaz 2009-11-26 18:29
forestbird jei rusai bent pabandytu uzmetyt ietimis juos pacius uzmetytu bombomis visas nato bei es...
lightfire 2009-11-26 19:14
Rusija yra didžiausia pasaulio valstybė, kurios krantus skalauja ne viena jūra. Rusija turi daug interesų ir nori,kaip ir kiekviena didelė valstybė, būti pasiruošūsi pulti arba gintis. Laivynas nuo XVIIIa. buvo vienas Rusijos jėgos projekcijos elementų - jei reikia gelbėti savo šalies piliečius kur nors - atplaukia karo laivai ir sutvarko reikalus. Jei reikia pulti kokią šalį iš vandens - atplaukia desantiniai laivai ir išlaipina desantą - pėstininkus, šarvuočius, tankus ir pan. Problema tame, ką parodė paskutinysis karas su Gruzija, kad Rusija tokių laivų papr neturi. Turimi desantiniai laivai yra lėti, nepajėgia paimti norimo kiekio technikos ir laipina ją per lėtai. "Mistral" tipo laivas yra universalus - jis gali gabenti tankus, šarvuočius, jūrų pėstininkus, atakos ir transporto sraigtasparnius. Natūralu,kad turint tokias galimybes galima dar labiau gasdinti Estiją ar Gruziją. Rusijos ginkluotosios pajėgos turi daug pranašumų prieš šias valstybes, bet tokio tipo desantinis laivas suteikia dar vieną didelį pranašumą - greitai išlaipinti rimtą kiekį žmonių bei technikos norimame taške. vargu ar Rusija galėtų laisvai vykdyti puolamąsias operacijas Baltijos jūroje, juolab nepastebėta, bet pranašumą ji turėtu prieš dabar turimas galimybes desantuoti. Dar vienas argumentas Estijos ir Gruzijos naudai yra klausimas - o kam Rusijai DABAR staigiai reikia tokio laivo? Tik dėl Gruzijos konflikto? Jis pasibaigė.. Juolab rusai patys projektuose turi panašaus tipo laivą, bet jo nestato. Norima pirkti užsienietišką produktą (galbūt jį pritaikant savaip, bet visvien prancūziškas produktas), vietoje to, kad duoti užsakymą ir darbą saviems statytojams (kas išeitų pigiau). Ar tai reiškia, kad Rusijai reikia DESANTINIO laivo, kad galėtų artimiausioje ateityje vykdyti puolamąsias operacijas? Sunku pasakyti, tačiau, kad tokio laivo poreikis tokiai valstybei kaip Rusija yra akivaizdus.
enternald 2009-11-26 19:16
Esmė Rusija perka laivą iš Europos šalies... Tai įrodo ne rusų armijos galybę, o techninį atsilikimą. To ir buvo galima tikėtis iš Rusijos. Jai verkiant reikia atnaujinti kariuomenę. Gruzijos kelias provincijas Rusija užėmė su nuostuoliais ir daugiau negavo erdvės veržtis. Rusijos Laivynas senas. Vienintelė išeitis Rusijai ir yra pirkti naują techniką. Kitas modernizacijos pavyzdys: Rusija keičia Dragunov šautuvus į britiškus ir belgiškus.
forestbird 2009-11-26 19:37
Jei rusai pultu Estiją Nato nepajudintų nei vieno tanko. Aišku būtų kažkokie grasinimai, bet niekas nieko nedarytų. Prisimink istorija ir antra pasaulinį karą, kai Vokietija rodė agresiją visi tik švaistėsi pažadais padėt.
pinkiss 2009-11-26 19:58
forestbird labai gerai sakai,tiesa yra paprasta nuo pirma pasaulinia kara kad tik JAV ir Rusija yra dvi super galingas valstybes kurios mazdaug gal pradet koki nor kara ir mazai kas jas sustabdys,o Europas beda yra kad jinai isvis nevieninga ir kiekviena salis ein uz save nes jie netur nei pajeguma priesintis nei galimybiu,o blogiausiu atveju dazniausiai amerikieciai tur traukt europas uzpakali Kaip pavizdys kars irake ir afganistane amerika siunc tukstancius kariu,o europa geriausiu atveju sugeb iseist kelis burius,o tokioj lietuvoj net zmoniu sunkei paruos kazkam panasiam.
Nightbringer 2009-11-26 20:13
Bet kažkodėl niekas dar neišdrįso išbandyti NATO.
forestbird 2009-11-26 20:19
Nes Rusams nereikia Estijos. Žmogus savaime yra egoistiškas sutvėrimas, o valstybes valdo žmonės. Kiekviena žiūri savo interesų. Išvis juokinga kai tokios šalys kaip Lietuva, Estija kažką kalba apie gynybą ir priešus. Pripažinkim, kad mes neturim jokios realios karinės galios. Ir išvis ar dabartinėje situacijoje jaunimas gintų Lietuvą, arba eitų i miškus (nors su dabartinėms technologijom tai neįmanoma). Lietuvą, Estiją, NATO paaukotų jei kiltų grėsmė tam kad išloštų laiko pasiruošimui.
Nightbringer 2009-11-26 21:48
Teisingai, NATO nors ir turi daugiau pajėgų nei pati Jav ir kokia Rusija galėtu sutraiškyti, bet jie tiesiog sau kasis duobe. Nors ir sutarta su NATO, kad Lietuvios karuomene bandys sulaikyti prieša, kol atvyks pagrindinės pajegos... O ir patys esat paranojikai. Rusija bijojo, kad alijansas neįsikištu į Gruzijos-Rusijos karini konflikta, o dabar puls tokias smulkmes kaip baltijos šalis.
forestbird 2009-11-26 22:39
Dėl baltijos šalių sutinkam. Bet tas susitarimas tai , Lietuva sulaikys Rusija kol atvyks pagrindinės pajėgos, Rusija su tuo laivu atsigabentų įrangos kelis kart daugiau nei visoje Lietuvoje būtų manau.