Britai pasiryžo pasiekti 1000 mylių per valandą greitį (Video)  (12)

Britų komanda tikisi būti pirma, savo automobiliu Bloodhound (angl. - pėdsekys šuo), kurį tiksliau, matyt, reikėtų vadinti bolidu, pasiekusia 1000 mylių per valandą (1610 km/h) greitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų kuriama mašina sveria 6 tonas, ją varo 400 kilogramų svorio raketinis greitintuvas, naikintuvo Eurofighter reaktyvinis variklis bei dvylikos cilindrų vidaus degimo variklis. Bendra variklių galia – 135000 arklio jėgų, o tai tiek pat, kiek turi 180 Formulės vienas bolidų.

Kol kas būsimas Bloodhound pilotas Andy Green 2007 metais yra pasiekęs dabartinį pasaulio antžeminės transporto priemonės greičio rekordą – 1228 km/h; tai jau kiek daugiau nei garso greitis.

Naująjį rekordą planuojama pasiekti, važiuojant išdžiūvusio ežero dugnu Pietų Afrikoje.

Įdomu tai, kad be Britų Gynybos ministerijos, paskolinusios reaktyvinį variklį, korporacijos Lockheed Martin, padėjusios sukurti specialius titanu sustiprintus aliuminio ratus, Bloodhound komandai padėjo ir mikroprocesorių gamintoja Intel, leidusi superkompiuteriu modeliuoti bolidą bei išnagrinėti jo dinamines charakteristikas.

O pati Bloodhound komanda pasiūlė moksleiviams ir studentams, besidomintiems technologijomis ir kompiuteriniu modeliavimu, prisijungti prie edukacinės programos, pavadintos BLOODHOUND@University.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(1)
(0)
(1)

Komentarai (12)