Šimto mylių per valandą žoliapjovė  (4)

Dabartinis žoliapjovių greičio rekordas yra 130km/h, tačiau projektui "Runningblade" vadovaujantis Didžiosios Britanijos "Beaulieu National Motor" muziejaus atstovas Stephen Vokins tikisi šį rekordą pagerinti 160km/h išvystyti galinčią žoliapjovę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atkreipkite dėmesį į tai, kad tai nėra tiesiog mažos lenktyninės mašinos, kruios išoriškai turi priminti žoliapjoves - jos išties turi išlaikyti žolės pjovimo funkciją ir paties rekordinio važiavimo metu. Be to, mašinų bazinis modelis turi būti standartinis, leidžiamos tik tam tikruose rėmuose nustatytos modifikacijos. Jei nutrūktgalviui pavyks sukonstruoti tokį monstrą, tai juo ištisą futbolo aikštę teoriškai turėtų būti įmanoma nupjauti vos per 2 minutes ir 42 sekundes. Konstruktorius Stephen Vokins "Beaulieu" variklių muziejuje dirba jau 17 metai, ir kaip pats pripažįsta, turi "apetito" ekscentriškumui. " 'YouTube' pamačiau video apie amerikietį Bob Cleveland, kuris su žoliapjove pasiekė dabartinį 130km/h rekordą. Man tai padarė didelį įspūdį, tačiau jaučiau, jog surinkus tinkamą komandą, išeitų pasiekti ir 160km/h".

Projekto "Runningblade" vykdytojai praėjusį antradienį oficialiai pristatė savo pirmąjį modelį, kuriuo bus bandoma pasiekti rekordą.  Jie pripažįsta, jog rasti sponsorių nebuvo paprasta, tačiau juos paremti sutiko "Beaulieu" muziejaus administracija. “Beaulieu yra neprilygstamos antžeminių rekordų kolekcijos namai", sako įstaigos direktorius Russell Bowman. “Taigi kai Stephen'as atėjo pas mus su savąja idėja, mes noriai suteikėme visą galimą paramą. Mes netgi jau rezervavome vietą mašinai greta sero Malcolm Campbell’o 1925 metų 'Bluebird' ".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)