"Panasonic" baterija namui energiją galės tiekti visą savaitę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerkashis 2009-12-28 11:48
Tai kad mes mokam už perteklinę el. energiją. Perteklinę el. en. naudoja KHE siurblio rėžimu. Dažniausiai naktį. Esant trūkumui paleidžia žemyn užpumpuotą vandenį generatoriaus rėžimu. Beto yra tarpvalstybiniai tinklai. Jie taip pat prisideda prie balanso. Daug kas pyksta, kad vat baltarusiams parduodam el. už centus, o patys mokam dešimtimis. Bet mes jiems ne skirstom, o perduodam el. Taip pat ir perkam iš jų. Viskas kad mažinti pikus ir perteklių. O dėl batarkės. Tai kad ir kokia ji super duper būtų, bent jau Lietuvoje reikės alternatyvaus en. šaltinio (vėjo, saulės...), o tai vėlgi išlaidos.
Ovidijus_Leo 2009-12-28 18:22
Jei kas rastu pigų būda, kaip panaudoti perteklinę vėjo energija, tai ir su mažu vėjo vidutiniu metiniu greičiu galima būtu Lietuvoje normaliai energija apsirūpinti. Savo poreikiams tenkinti buvau net skaičiavimus atlikęs. ~3600kWh per metus ir ~20 kubu malkų (tik nerandu kaip paversti į el. kW) Metuose yra 8760h, tai ~0,4kWh galios generatoriaus užtektu elektros poreikiams tenkinti, na dar reiktu pridėti papildomai, norint malkų atsisakyti. Todėl turint geras batareikes, nebereikėtu statytis super didelio vėjo bokšto, kad tenkinti pikinius elektros suvartojimo poreikius.
Nerkashis 2009-12-28 18:49
Iš sportinio intereso pasidarė įdomu, koks Kruonio hidro akumuliacinės elektrinės naudingo koeficientas? Juk ji dirba kaip didelė "batareika". Tikriausia kai LT skirtomieji tinklai pajaučia, kad yra perteklius energijos įsijungia siurbliai ir pripumpuoja vandeniu rezervą "pakrauna batareika", o kai būna trūkumas paleidžia vandenį per generatorių turbinas. Vat jums ir paprastas pavyzdėlis daugkartinio naudojimo ir didelės talpos batareikos Na, turim matavimo prietaisus, pagaliau automatiką - siunčiami telesignalai kruonin. Koks naud. koef. nzn. Ne elektrinėj dirbu. Greičiausiai mažas.
elektrikas 2009-12-28 21:02
"Jei kas rastu pigų būda, kaip panaudoti perteklinę vėjo energija, tai ir su mažu vėjo vidutiniu metiniu greičiu galima būtu Lietuvoje normaliai energija apsirūpinti. " Kiek teko domėtis pigiausias ir realus būdas kaupti energiją yra įsukamas "vilkutis" vakume pakabintas ant magnetų http://en.wikipedia.org/wiki/Flywheel yra keletas kompanijų, kurios gamina pvz.: šita http://www.activepower.com čia dar viena http://www.beaconpower.com . Yra ir parastenių būdų, kaip Kruonio hidroakumuliacinė, arba spausti orą į šachtą, bet jie nelabai tinka nedideliems malūnėliams. Formulė 1 irgi naudoja mecahninį būdą kaupti energiją su "vilkučiu". @ia dar vienas pvz:. visa sistem4l4 su "vilkučiu" http://hitec.pageprocessor.nl/?RubriekID=3826 http://www.pentadyne.com/site/flywheel- ... ology.html Vilkučių efektyvumas yra apie 80%, panašiai yra Kruonio, gal kiek mažesnis, bet iš principo nuo 70% yra laikoma patenkinamu rodikliu.
Strong_Bad 2010-01-03 04:41
Skaitau as tavo komentara ir matau mintyse vejo draskoma maluneli O jei rimtai, tai naudingumo koficientas yra didelis stabdis. Kazkas siule nakti pirkt elektra ir diena naudot del kainu skirtumo, bet reikia ziuret kiek nuostoliu del krovimo patirsi, kad nesigautu "monkey" biznis. Akumus isvis verta naudot tik ten, kur reikia mobilios energijos, ty, elektrosmobiliai, telefona, laptopai ir tt, bei kur neimanomas stabilus jos tiekimas. Visur kitur tai butu tik labai nenaudingas lesu svaistymas. Jeigu pasistatei gera vejo jegaine gebancia stabiliai ir pilnai patenkinti visus elektros poreikius, tai tada TAIP-i sita projekta verta kist akumus. O jeigu statai megejiska ir didziaja dali energijos vistiek pirksi is "rozetes", tai jau geriau vandeni pasisildyk ar troba, bent jau tiesiogine nauda bus, nes labai jau daug entuziastu atsirade, kurie visikai nesuvokis kam jiem to reikia ir ar isvis reikia.
Otto 2010-01-03 13:39
Kažkodėl manau, kad ateis laikas, kai pats jiems pavydėsi . Įgijęs patirties entuziastas sugebės iš "malūnėlio" išspausti tiek galios, kiek jam reikės, beje, tų "gerų vėjo jėgainių" sparnai beveik netinka lietuviškiems vėjams, todėl didžiulis griozdas pagamina daug mažiau energijos, negu iš jo laukiama.
SaliamonXP 2010-01-03 16:14
Man tai kazkaip labiau vertikalios asies jegaines atrodo efektyvesnes...
Otto 2010-01-03 21:54
Įdomu, kodėl taip manai? Žinau, koks galingas reklamos poveikis, bet realiai yra taip, kaip yra.. http://www.generator.lt/index.php?p=kat ... 142&id=350 http://www.leka.lt/index.php?lng=lt&con ... =18&kat=51 Kiek pastebėjau, jau ne vienas, investavęs nemažai pinigų vertikalioms, perėjo ant horizontalių. Siūlau apsilankyti www.zir.lt galerijoje, ten yra į ką pažiūrėti.
SaliamonXP 2010-01-04 00:22
O tai gal gali tiesiog surasyt pagrindines priezastis, kodel teigi, kad yra priesingai? Nes nelabai grazu zmones siusti i kazkoki foruma teisybes ieskoti...
Otto 2010-01-04 14:10
SaliamonXP 2010-01-05 02:29
Nematau cia atsakymo jei atvirai... Tik kritikuojamos naujos imones ir ju produktai, o ne vertikalios konstrukcijos privalumai ir trukumai... Be to, kiek man zinoma tas efektas kai viena puse dirba neefektyviai yra mazinamas keiciant sparnu rotoriuje atakos kampa, ten stengiamasi daryti taip, kad jos veiktu labiau kaip lektuvo sparnai, o ne kaip bures (bet nieko negarantuoju). Neabejoju, kad vertikali konstrukcija turi trukumu kuriu nezinau, bet tokios savybes kaip paprastesne konstrukcija, vejo visomis kryptimis panaudojimas ir didesnis efektyvumas prie mazesniu vejo greiciu (bent jau taip teigiama) manau yra labai pageidaujamos savybes. Ypac individualiems projektams lietuvoj, kur vejas nelabai ispudingas.
Otto 2010-01-05 09:03
Na, apie pageidaujamas savybes, tai tiek vieno, tiek kito tipo jų siekia ir yra tam būdų, bet jei nori turėti tvirtą ir teisingą nuomonę, turėsi paeksperimentuoti. Nors ir pigūs modeliai, bet duoda vertingų žinių.
SaliamonXP 2010-01-05 11:40
Nu zinai, jei ten ka pikopinai bent kiek teisybes yra, tai laukti 3-5metus kol kazka pamatysi kas ir kaip yra nesamone... cia uzdavinys tikrai ne pavieniui zmogeliui, cia jau reikia kompanijos kazkokios... Bet jei atvirai, tai nemanau, kad reikia tiek daug laiko issiaiskint kuri konstrukcija yra geresne... cia tie metai reikalingi tik atskiru firmu kokybei nustatyti, kad pasimatytu kur brokas. Sutinku su tavim, kad reikalingi bandimai, gaila kas juos teatlieka arba tyli ir niekam nesako.
Otto 2010-01-05 13:49
Na, aš ir bandau pasakyti tai, ką sužinojau iš praktinių eksperimentų . Gal kam ir nesmagu dalintis nesėkmėmis, bet darant nebrangius modelius, praradimai nedideli, o patirtis vertinga.
SaliamonXP 2010-01-05 14:49
Tai tipo darei vertikalios asies vejo maluneli ir nesigavo?
Otto 2010-01-05 18:36
Tipo, tuo užsiėmiau ne vienas, darėm ir darom įvairius, einame prie rimtų, o išvados tokios, kokias pateikiau. Vien sparnus padaryti neužtenka, reikia išmatuoti ir jų duodamą galią, prie esamų vėjų greičių, va, tada ir pasimato, kas yra kas. Todėl ir siūliau apsilankyti tinklapiuose, kur žmonės tai jau išbandę praktiškai, kitu atveju- "energija iš eterio" .