Kinijai – 2,2 mlrd. dolerių ieškinys dėl „piratavimo“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tauttvisz 2010-01-09 13:31
Taip ir reikia tiem kinam
SaliamonXP 2010-01-09 17:08
Nieko jie is tu kinieciu negaus. As tai neduociau
pinkiss 2010-01-09 17:52
ai nu tai etgul praded visokie nike adidas hugo boss,sony siemens apple ir kas neting kinija padavinet y teisma nes jie viska kopijuoj tuo labiau kad cia tik 3tukstanciu eilute nukopijava,ant panasiu programu ir operaciniu sistemu daugiau nei keli milijonai kartojas eiluciu ir nieks neverk :]
kionig 2010-01-09 18:03
Aisku kinai nieko neduos. Siaip mldc kinai tegu parodo ragus tiem patentu ir intelektualiuju teisiu sunims.
Azaruto 2010-01-09 18:15
tai i teisma atvaziuos visa kinija? beje nieko jie negaus
titas 2010-01-09 19:29
as biski nesuprantu kokius igaliojimus turi kazkoks los andzelo teismas pries Kinijos valstybe , jie gi nera pasirase jokiu taptautiniu sutarciu kiek zinau , cia tas pats kas panevezio apygardos teismas nagrinetu kokia nors byla pries Australija DD
bahuriux 2010-01-09 22:23
O as nesupratau, kodel jums neuzkliuvo zmogaus teisiu pazeidinejimas, del tos pusiau piratines filtravimo programos. Ir zinoma, kad jie nieko negaus ir net nesitiki, turbut taip norima atkreipti pasaulio demesi, i nesvarius kinijos vyriausybes darbelius.
kionig 2010-01-09 22:28
Tu dar nematei kaip yra pacioje kinijoje ir gyvena zmogenai, cia ne kaip mes bumbame nuolat..
taskaz 2010-01-10 11:34
Idomiai ten tie kinai gyvena, kažko gal net ir patys galėtume iš jų pasimokyti normali ta byla, panašus atvejis kaip kad kinija padave google į teisma dėl galimybės susirasti pornografija ir pan.
Sarunas 2010-01-10 12:16
Oj tiek ten ir pažeidinėjamos... Galima sakyt tik politinius oponentus pašalinti skirtas šis Green Dam. Kadangi žmogui tokioje valstybėje gyvent daug geriau apolitišką gyvenimą tai nematau problemos.... Čia tas pats kaip sovietiniais laikais įstok į Socialistų partiją ir tau bus laimingas gyvenimas...
BishopaZ 2010-01-10 22:14
jei JAV ar ES noretu kinus nesunkiai galetu nubausti ir tuo paciu visus piratavimus sutvarkyti, bet ar to imsis cia kitas klausimas. Logika labai paprasta kur visa savo produkcija kinai parduoda ? ES ir JAV, taip kad ... Is kitos puses, ishieshkoti ish kinijos valstybes leshas, teigiamo teismo sprendimo atveju, neturetu buti sunku, nes kinai JAV laiko didele dali savo aktyvu
SaliamonXP 2010-01-11 00:44
Jav labiau bijo kinijos, nei kinai Jav.
Windas 2010-01-11 11:55
ziuriu mazai programuotoju cia kurie dar turetu arba zada tureti savo versla. Paiimkim jus sukuriat programa ir nenori jos niekam duoti.. nu blem tiek vargot kol sukuret gal net finansu daug investavote ir dabar ateina zasinas vienas nukopina tavo programos pvz core.. ir pamodifikuoja truputi ir uz tai milijardus uzsikala o tau shpyga rodo... ir jums tai priimtina? Norit pasakyt cia kinai maladec? su kuria kuno dalim mastot uzpakaliu ar galva?
Nerkashis 2010-01-12 09:42
Man ir keistas daugelio mąstymas. Windas teisingai sako. Tipiškas lietuvio mąstymas - kol nelenda į mano daržą, tol man nerūpi.
SaliamonXP 2010-01-12 10:50
Cia jusu mastymas yra keistas... Man kazkaip idomu, o kodel moksliniai straipsniai yra publikuojami? Juk zmogus maste, galvojo ilgai... dare eksperimentus, o jie kainuoja, vadinas kazkas finansuot turejo...ir t.t. Ar kartais netam, kad kiti mokslininkai juos paskaite sugalvotu nauju ideju ir dar toliau pastumtu moksla, tada publikuotu tas kilusias idejas ir rezultatus ir to pasakoje gimtu dar daugiau ideju ir taip suktusi progresas? Patentai ir industrines paslaptys ir autorines teises tik stabdo progresa.
Nerkashis 2010-01-12 11:41
Moksliniuose straipsniuose, manau, nerašoma žingsnis po žingsnio kaip tai padaroma, pasiekiama. Rašoma daug maž abstrakčiai. Trumpai aprašomas tyrimo procesas ir gautos išvados. Taip, patentai ir autorinės teisės stabdo progresą. Taip pat kaip ir bankinės paskolos jį skatina, nors daug kas ir nepatenkinti sistema kaip bankai tuos pinigus "daro". Na mokslininkai ir buriasi draugėn, firmos jungia savo pajėgumus tiek techniniu, tiek protiniu lygiu. Rezultate gaunam naujus išradimus, naują prekę, tobulesnį daiktą. Open source, žinoma, tą progresą tik skatintų. O tamsta pats ar dirbtumėt tik iš įdėjos? Vardan geresnės ateities? Mano atveju mano šeima to netoleruotų.
SaliamonXP 2010-01-12 14:28
Kaip visada niekas nieko nesupranta... Nereikia zmonem darbuotis taip sakant "for the greater good", reikia tik sistema padaryt, taip, kad norint sau pasidaryt gerai neiseitu niekaip kitaip kaip tik ir kitiems kartu padaryt gerai. Kad ir vel ta pati pavizdi su mokslininkais... kiek ju dirba is idejos? Ta prasme uz dyka? Ne vienas. Nori pinigu daryk tyrimus ir projektus ir straipsnius publikuok - gausi pinigu, o tuo paciu ir kitiems gera darysi. Blogumai prasideda kai zmones atrade ka nors gero pasako, kad cia mano ir jei nori mokek milijona..., o istatymai padaryti taip, kad jis teisus lieka... Arba kai patentuoja genu sekas! Didziausias apsurdas... greitai kojas uzpatentuos ir uz kiekviena zingsni mokesi po 10 centru kokiai nors korporacijai... Cia pakolkas tai dar nieko su tokiu poziuriu, bet kai medicina prasikals ir pvz trukusias stuburo smegenis sugebes vel prie smegenu pajungt arba galunes ataugint, bet pasakys nu gerai prasom sesk i kede sutvarkysim tik uz 500kLT... Tai tie kas pinigu netures ir sedes visa likusi gyvenima vezimelyje?! Darytis milijonus is zmoniu nelaimes yra neleistina ir neatleistina.
Nerkashis 2010-01-12 14:58
O tai kas nustatys tarkim mano straipsnio kainą? Kaip aš įrodysiu, kad tas straipsnis vertas tiek kiek prašau?
SaliamonXP 2010-01-12 22:17
O kas nustatys kiek zmoniu afrikoi mirsta del to, kad vaistu negali ipirkt, nes amerikonu kompanijos laiko pasaulinio lygio kainas? O seip tai niekas pavieniu straipsniu "kainos" nenustatineja ir tiesiogiai uz tai pinigu neduoda, tiesiog valstybes dotacijos universitetams skiriamos atsizvelgiant i tai kiek moksliniu straipsniu jis bendrai isspausdina. O nuo to (netiesiogiai aisku) priklauso ir mokslininku algos. Apskirtai, atskiru individu noras susizerti kuo daugiau pinigu yra didele siuolaikines visuomenes problema.
rwc 2010-01-13 02:50
Nesutinku. Kažkaip neprisimenu savo produkto, kurio "core" būtų savaime labai vertingas. Nebent tai būtų kokie nors MIDletai arba demo rebrandai. Tikrai brangūs produktai yra "platformos" - Google Dokai, AutoCADai, žaidimai, kurių didžiausia vertė - spraitai ir leveliai. Kas dar? Negi su free paslaugomis, atviru kodu Google, Adobe, Microsoft tampa panašūs į bankrutuojančius? Core yra kaip patentas arba matematinio modelio realizacija. Custom developeris core autoriui arba mokslininkui susimoka ir "brandina". Nauda visiems. O jei softą/idėją galima lengvai nuklonuot - tai, matyt, silpna idėja. Paimkim: jei Google Talk, Skype, ICQ vieni kitiems mokėtų milijardines "kompensacijas" - kas išloštų? Tikrai ne galutinis vartotojas, ir tikrai ne tas, kuris labiausiai dirba: taikosi prie rinkos, tiria klientų poreikius, eina į naujas nišas. Yra kitas dalykas: jei valstybė nenori arba neišgali sumokėti už gatavas licencijas, adaptuotą produktą, ir jį tiesiog rebrandina, tuomet nepateisinama. Visgi, nemanau, kad čia tas atvejis. Kažkaip keista būtų, jei kinai išlaikytų visą infrastruktūrą, savo blacklistus, pastovią cenzūrą, bet nerastų, kas jiems sukodintų klientinę pusę. Tuo labiau, kai kalbama apie 3000 kodo eilučių - padorus PPK, SSL arba WinSock wrapperis į tiek netilptų. Su Java arba C#, pasinaudojant refaktorinimais, kodų, testų generatoriais - savaitė koderio darbo. 2.2 mlrd. baksų už įkompiliuotus samplus?