Sėkmingai išbandyta eksperimentinio JAV naikintuvo sustabdymo ore sistema (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2010-01-10 20:42
Jo amerikieciai ka nors kurti nelabai linke.. Jie geriau palaukia kol kas nors ka nors sukurs o po to paima ir ta primityvu daikta tobulina kol atsiranda jam paskirtis ir taip prisiima daug nuopelnu
SaMaras 2010-01-10 22:02
Na nereikia ironizuoti... visas pasaulis taip daro... visko nesukursi, o jei kazkas sukuria kazka ipatingo ne visada apsimoka kurti ta pati paciam.. ir cia taikytina tiek amerikonam tiek japonam tiek rusam ir tt ir tt
Alchi 2010-01-10 22:13
Nu jo Kai viens prieš vieną su panašia ginkluote, tai padėtis be išeities. Viskas sueina į piloto įgūdžius pabandyti išvenkti raketos. Ir tai tik yra pabandymas. O jei dideli oro mūšiai Na tada jau taktiniai žaidimai prasideda. Juokinga, bet vienos iš efektyviausių taktikų užuomazgos buvo sugalvotos vokiečių WWI, tada tų pačių vokiečių WWII ištobulintos, o nuo tada tiktai greičiai keitėsi Nors dėl šito galiu suklysti, nesu pilotas, tik mėgėjas tokių istorijų paklausyti. Aišku nuo WWII daug kas pasikeitė, ypač raketos, kurios gali beveik bet kokiu kampu paleistos pataikyti į taikinį. Žodžiu greiti tie mūšiai būtų.
bahuriux 2010-01-11 09:37
Iprastos raketos negali pataikyti i joki greita lektuva is priekio mazdaug 30-45 laipsniu kampu, jei lektuvo greitis 700+km/h, pageidautina 1100+km/h, yra tarsi tokios zonos, kai geriau net nesauti raketos, nes pataikymo tikimybe 0%. Esu praleides su visokiais simuliatoriais begalybe valandu. Yra kitos sistemos raketu kurios apskaiciuoja lektuvo judejimo krypti ir uzsimeta i prieki, tokia raketa reikia atpazinti palei jos elgesi ir apgauti ispradziu i viena puse judeti paskui likus mazai atstumo i kita. Raketos daugiausia gali istverti 20G perkrovas lektuvas ~8G. tuo ir reikia pasinaudoti. Ta prasme jei susitinka du igude pilotai, o kitokiu ir neleidzia niekas kariaut, su panasiais lektuvais, ir ginkluote, tai neivienas nepataiko i kita, nei is patranku, nei is raketu. Ilgo nuotuolio raketos isvengimas vyksta mazdaug taip, gazas dugnas ir stengiamasi atsisukti i raketa priekiu, jei ne is priekio parskrenda, kai pasiekiamas geras greitis, o raketa nebetoli lektuvas pasukamas 30-45 laipsniu kampu i raketa, nereikia net papildomu priemoniu naudoti, kaip folijos, ar IR raketu apgaviku. Jei raketa is galo, o tavo greitis mazas ir atstumas mazas, tai ieskok katapultos rankenos geriau ir leisk visokius apgavikus, ir melskis. Zaidimuose as naudoju taktika dideliu greiciu uzpulti ir apsaudyti pavojingiausius taikinius, tada daug nemanevruojant praskristi toliau ir apsisukti dideliu ratu, kad neprarasti greicio ir vel atakuoti, tas galioja atntzeminiams taikiniams ir oras oras musiuose. Jeigu reiketu kautis 20 vs 20 visi pradetu saudyti is visu raketu ir praktiskai 95% raketu nepataikytu, todel as net nesauciau pirmas is didelio nuotuolio, nebent likus visai mazai is trumpo nuotuolio, geriau gazas dugnas isvengimo manevrai, ir ataka is nugaros apsisukus. Mazas greitis = lengvas taikinys. Afganistane rusu sraigtasparniu pilotus numusinedavo, kaip obuolius su stingeriais, kai tik jie prarasdavo greiti apsisukant, tada ismoko neprarasti greicio ir nebekele stingeriai didesnio pavojaus.
Tomcat 2010-01-11 16:20
Simuliatoriai - tai ne realybė. Kas iš to, kad greit užpulsi, jeigu į tave paleis 3 SAM'us. Tokią taktiką naudoja tik a-10, su-25 ir pan. lėktuvai. Realybėj yra raketų ištveriančių ir 40 G , o dauguma karinių lėktuvų 9+. Daug ką lemia AWACS buvimas ore ir priešininko identifikavimas. Gi tomcat'ai net neturėjo galimybės normaliai išbandyt savo aim-54 su neįtikėtinu atstumu, greičiu ir pan. dalykais, nes turėjo pirma identifikuoti, tuomet pagrasint ir tik tuomet šaut. O realybėj amraam'us gali paleist į priešininką (jeigu jų apie 20) ir nesibaimint, kad pamesi "lock'a", nes jinai vistiek skris link priešų ir jai priešininkų yra apie 20 tai greit gali užlockint kitą ir aim-120 pradės sekti tavo naujai užlockintą priešą. O tie kurie sako, kad USA nekuria nieko naujo, o tik kopijuoja, tai nesupranta apie ką patys šneka. USA vien tik kurdama radarams nematomus lėktuvus daro tai kas dar niekad nebuvo daryta. Pvz. lėktuvo paviršius yra padengtas plastmase. Ir aplamai amerika smarkiai pirmauja aviacijoje. Jeigu rusai sukuria gerą lėktuvą, tai tik demonstracijai, o lėktuvai nepradedami gamint. Tie F-22 pastebėjimai eurofighterių, arba vieno iš F-22 pastebėjimas, bei "numušimas" treniravimuose naudojant F-18 yra tik vienetiniai dalykai, bet kažkodėl labai sureikšminami, nors esmės nekeičia. Pvz. per treniruotes F-22 surinko 221-0 "kill-ratio" prieš tuos pačius F-18 ir kitus lėktuvus. Įsivaizduok, skrendi kartu su savo wingmanu, patruliavimo misijoje, kai staiga, be jokio perspėjimo tavo wingmanas dingsta. Tu pradedi daryt visokius manevrus ir tik tada pastebi kaip tavo wingmano lėktuvas subyra į šipulius, kai pats gauni raketa į sparną. Lėktuvas subyra į šipulius, o tu atsijungi nuo perkrovų. Taip viskas turėtų atrodyti jeigu tave užpultų F-22.