"Ekoinstitutas” skelbia, jog Danijos mokslininkų tyrimas dėl mobiliųjų telefonų ir vėžio yra nepatikimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zeta 2010-01-16 20:40
yra ne tik šiluminis poveikis http://www.wave-guide.org/library/studies.html ir tai senai įrodyta. http://www.mastsanity.org/health/resear ... 2009-.html tai viską paaiškina ir atitinka mano pačios pojūčius.Vasaromis, kai tūkstančiams mobiliųjų telefonų aptarnauti iki maximumo buvo padidinama antenų spinduliuotė, man pastoviai niežėjo odą.Taip pat visiems kaimo gyventojams vėžys nustatytas vasaros pabaigoje. Dabar kai turiu kai kokius mikrobangų matavimo prietaisus spinduliuotę nuo antenos už 400 metrų galiu sekti ir matau, kad gegužės pabaigoj galia buvo padidinta ir smarkiai ,o rugsėjį sumažinta ir dabar mano namuose http://www.detect-protect.com/k/ beveik tyli,nors vasarą kaukė. žmonės pasirašo už jų pašalinimą?
Otto 2010-01-16 21:24
Kai nėra antenų, tada bendruomenė samdo egzorcistą velnio išvarymui. http://www.nso.lt/misc/witches.htm
Zeta 2010-01-16 21:33
“All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.” -- Arthur Schopenhauer http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19328536 juokis, kol gali.
Nerijux 2010-01-16 21:59
Na taip, kiekviena "tiesa" galima įtikėt, jei pastoviai tau kas ja pirš (arba pats/pati). O tu nebandei ieškoti šaltinių paneigiančių tai? Gali net nesakyt- žinau, kad nebandei. Tad Šopenhauerio teiginys tau kuo puikiausiai tinka... At last, we believe, becouse we dont interesting in another truth...
rwc 2010-01-17 01:49
Koks tolkas PSO "maskuoti"?
Zeta 2010-01-17 12:30
o koks tolkas buvo PSO stumti pasaulinę gripo pandemiją? ogi pinigai ,pasidomėk kas PSO sponsoriai ,ogi tie patys kas vakcinom ir mobilkėm prekiauja.
Otto 2010-01-17 13:03
Rwc, matau, kad pastebėjai, jog mūsų pašnekovė net nesistengia suprasti, kas pateikiama nuorodose. Dabar viską pateikei "sukramtytą ir ant lėkštutės", o ji vis viena varo savo, visiems nusibodusį ir diletanišką monologą. Tokių ir panašių dalykų ji ne tik nesistengia suvokti, bet ir vengia apie juos diskutuoti. Viskas seniai aišku, kad pučiamas skandalas iš ambicijų ir nesidomintys fizika žmogeliai kartais užkimba. Manau, reikia baigti tas nesąmones, kas norės, tas supras, kokie makaronai kabinami.
kionig 2010-01-17 16:39
Zeta 2010-01-17 19:07
kionig 2010-01-17 19:10
rwc 2010-01-18 14:53
, "igra nestojit sveči".
rwc 2010-01-18 15:19
žinoti, bet galbūt neturi galimybių ar laiko atsirinkti faktus iš popscience, mitų ir atviro quackery. Bet, manau, reikia padėti žmogui išsivaduoti nuo šarlatanų. Pats beveik kasdien artimoje aplinkoje susiduriu su homeopatija, horoskopais, visokiais kristalais - puiku, jei žmogui tai leidžia jaustis geriau, pasitikėti savimi. Daugybė žmonių žino, kad tai greičiausiai neturi mokslinio pagrindo, bet net ir netikėdami tuo, vistiek vartoja - "ai, nepakenks". Negi pačiam horoskopai, gandai niekad neturėjo įtakos, nekilo mintis, kad dažniausiai gerai pataiko ir atkreipia dėmesį į tai, kas kelia pasąmonėje nerimą, spręstina? Spinduliuotė kelia problemas, ir jų negalima pamiršti. Bet blogai, kai keliama panika. Tuomet yra svarbu išmokti nenuslysti į kraštutinumą.
Zeta 2010-01-19 23:05
tai tavo paistalai neargumentuoti, neparemti jokiais įrodymais ir man girdėti šimtus kartų .Dirbi tame smegenų plovimo biznyje? tačiau į mano klausimą kur ir kada atlikti ilgalaikio silpnos spinduliuotės poveikio tyrimai žmogui , atsakymo juk neturi? tik paistalai- neįrodyta ,nekenkia .
rwc 2010-01-20 01:05
Yra pilna ilgalaikės stiprios spinduliuotės tyrimų. Nenustatyta silpnos spinduliuotės, ypač RF, poveikio bet kam, išskyrus išorinius odos sluoksnius. Ką siūlai tyrinėti? Imti visas įmanomas ligas ir bandyti koreliuoti? Kaip paaiškinsi, kad tas pats poveikis Vokietijoje "sukelia" odos sudirgimus, o Švedijoje - galvos svaigimą, bet ne atvirkščiai? Gal: pvz., kad Vokietijoje Siemens pastotės iš korėjiškų komponentų, o Švedijoje Siemensai - iš Taivano? O gal - Švedijoje RF moduliojama trikampiais, o Vokietijoje - trapecijom? Tai koks tas tyrimo objektas? Ką paneigti iš to, kas dar nepaneigta? Kaip paneiginėti kažką, kas neduoda rezultatų? Kas finansuos tokį tyrimą, ir kas jį atliks - juk naudingiau kažką atrasti, o ne paneigti idėją, kuria niekas netiki. Idėjas, kuriomis tiki, ir kurios būtų naujos, reikia įrodyti. Tik paskui reikalauti, kad kažkas įrodytų tam prieštaraujančią idėją. Jei paskelbčiau, kad miegas deimantiniame kambaryje kenkia potencijai, ir visa tai "paremčiau" kažkokais pasvarstymais pats neturėdamas aiškių įrodymų, ar imtum paneiginėti tokią nesąmonę? "No statistically significant deviations found" - tai pats blogiausias rezultatas, kurio gali tikėtis tyrėjas. Deja, nė vienas iš tų 14-os paminėtų tyrimų arba nerodo "deviations", arba nepavyko pakartoti, arba rasta grubių klaidų metodikoje. Pats žinau, kaip yra sunku studentui parodyti, kad jis pražiopsojo kažkokį faktorių, arba kad jo hipotezė turi žymiai paprastesnę alternatyvą - kai ištisi mėnesiai sunkaus darbo nueina šuniui ant uodegos, kai beveik paruoštas straipsnis keliauja į šiukšliadėžę. Arba dar blogiau, baisi gėda: išpublikuoji, o kažkas paima ir parodo akivaizdų trūkumą. Dėl to pilnai suprantu mokslininkus, kurie prieš 20-30 metų jautėsi "užčiuopę gyslą", bet jų atradimai buvo nurašyti ir nedavė jokių rezultatų. Karjera - į galą, ir belieka arba pabrukus uodegą nusiplauti, arba desperatiškai ieškoti naujų įrodymų. Man nuoširdžiai tokių mokslininkų gaila, mano paties viena publikacija ilgainiui pasirodė "tuščia" - bet save gerbiantis mokslininkas imsis kitokių tyrimų, o ne rėks iš paskutinių, keldamas paniką tarp nieko toje srityje nesuvokiančių žmogelių. Naudingiau pradžioj patyrinėti reiškinius, kur yra akivaizdžios koreliacijos populiacijose, bet priežastys neaiškios: pavyzdžiui, dažni smegenų navikai (diagnozuojami tūkstančiams žmonių kasmet) tam tikruose Kinijos stepių regionuose. Gal, suradus priežastį ten, ji tiks ir kitur, kur onkologiniai susirgimai viršija vidurkį?
Zeta 2010-01-20 09:03
Tikrai ? o gal nežinai? o gal manai, kad aš nežinau? vienas paskutinių : http://electromagnetichealth.org/electr ... golden-co/
Otto 2010-01-20 09:41
, kuris piešia tas diagramas.
Zeta 2010-03-24 10:41
žiūriu, kad pas jus nėra anonso http://www.alfa.lt/straipsnis/10321285/ ... 3-16_14-44 http://www.youtube.com/watch?v=FymLYN5B ... re=related portalas, rašantis apie technologijas, neanonsuoja tooookio filmo, nespausdina profesoriaus http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... r_sveikata jus maitina tik filtruota informacija? ....
Otto 2010-03-24 21:44
Jei kas neperskaitėte temos, įdedu citatą, kuri parodo, su kokiu "išmanymu" apie mobilų ryšį, Zeta sėja paniką; Filmai kuriami dėl biznio, tai ne mokslo populiarinimo filmas, o būdas pakelti reitingą, sėjant paniką tarp lengvatikių žmonių ir iš to pasipelnyti. Labai norėčiau pamatyti rimtą filmą apie maistą, užnuodytą konservantais, deja, to biznio niekas rimtai neliečia.