Sumažinta savų pirkėjų nerandančio “Google Nexus One” telefono kaina  (13)

Šių metų pradžioje “Google” pristatė savo pirmąjį telefoną “Nexus One”, apie kurį daug kas rašė ir kalbėjo, tad jam dėmesio tikrai netruko. Deja, to nepasakysi pagal pardavimus – komerciniai rezultatai mažų mažiausiai kompanijos nedžiugina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Wall Street Journal“, per pirmąją pardavimo savaitę, buvo parduota tik 20 000 telefonų. Tai reiškia, jog pagal pirmosios savaitės pardavimų apimtis jis nusileido ne tik pagrindiniams savo konkurentams, bet netgi kitiems „Android“ platformą naudojantiems telefonams.

Tarkim pirmojo “Apple iPhone” buvo parduota 146 000 per pirmąsias dvi dienas. JAV rinkos tyrimų bendrovės „Flurry“ duomenimis, per 7 pirmąsias prekybos dienas nuo produkto pateikimo rinkai iš viso buvo parduota 1,6 mln. vienetų „iPhone 3GS“, apie 250 tūkstančių vienetų „Motorola Droid“ ir apie 60 tūkstančių vienetų „MyTouch 3G („HTC Magic“) telefonų. Abu pastarieji telefonai naudoja „Android“ OS. Taigi, „Nexus One“ rezultatas – 20 tūkstančių – yra daugiau nei kuklus, turint galvoje „Google“ prekės ženklo įtaką.

„Flurry“ analitikų, vadinančių „Nexus One“ debiutą nesėkmingu, manymu, tokie prasti rezultatai sietini su dideliais, bet neišsipildžiusiais vartotojų lūkesčiais. „Google“ telefonas netapo revoliuciniu, priešingai, jo pobūdis labiau evoliucinis, nes „Nexus One“ naudoja jau įprastą platformą, o kai kurios techninės telefono priemonės tik šiek tiek pagerintos, lyginant su konkurentų sprendimais. Na, o kur dar įsigijusių vartotojų skundai dėl įvairiausių iškylančių problemų?

Kita galima nesėkmės priežastis – rinkodaros sprendimas. Kuomet kitos kompanijos produktų reklamai skirdavo šimtus milijonų dolerių, reklaminės „Nexus One“ kampanijos net nebuvo – „Google“ pasikliovė savo prekės ženklo galia ir prašovė pro šalį, teigia analitikai

Logiška, jog pribrendo naujų pokyčių žingsnis. Pirmasis iš jų – kainos sumažinimas 100 doleriu. Taigi, pasak computerbild.lt, “Nexus One” dabar vietoje 920 litų kainuoja apie 680 litų. Visiems, kurie telefonus užsisakė anksčiau, bus grąžinta 100 dolerių. „iSuppli“ korporacija paskaičiavo, kad “Nexus One” gamyba kainuoja daugiausia 425 litus, taigi “Google” užsidėjo nemenką antkainį. Na, gal tai ir nebuvo blogas sprendimas – dabar bent jau galima sumažinti kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: