Nugaros skausmas - „didžiausias kariuomenės priešas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jomajo 2010-01-25 12:49
didziausias zmonijos priesas - kariuomene.
HiTech 2010-01-25 13:23
Galetum argumentuoti?
lightfire 2010-01-25 13:36
nesutinku, didžiausias žmonijos priešas - dundukai (pirštais nepadysim)
dzindzin 2010-01-25 14:41
o kam žmonėms reikalinga kariuomenė? tegul mokosi žmonės taikiai gyventi, o ne kariauti.
lightfire 2010-01-25 15:32
žmonija civilizuotai gyvena kiek..kokius 8 tūkstančius metų. Kiek iš jų gyveno taikoje? Labai gudrus aiškinti kaip žmonės turi gyventi. O kas tu toks, kad aiškintum, kaip kitiems gyvent? Kieno balsu kalbi? Visuomet yra stipresnis, visuomet yra silpnesnis, pone pacifiste (arba troli?), ir nieko čia nepakeisi, kad ir ką tamsta nurodinėtum pasauliui, kuris gyvena ir taikoje, ir kare.
enzim 2010-01-25 15:41
Apsikramtyk, militariste . Manai ,kad jei jau mina į šūdą 8 tkst. metų, tai labai jau gudriai daro. Karai parodo mūsų civilizacijos nebrandumą bendražmogiškų vertybių prasme .
lightfire 2010-01-25 15:53
Apie bendražmogiškas vertybes" pacifiste, papasakok kokiems nors musulmonų fanatikams, arba Balkanuose priešngoms pusėms. Eik su taikos vėliava ir pasakok. Ar žinai kas nutiks? tave greičiausiai nušaus, galbūt išprievartaus, galvą nupjaus. Nes niekas tokių kaip tu neklauso. Ką konkrečiai siūlai? Kaip ką konkrečiai reikia daryti, kad pasaulyje nebūtų karų? Ar žinai, kad karai istoriškai yra civilizacijos bei tam tikros pažangos variklis? Kad šiuolaikinė medicina, architektūra, ekonomika nebūtų įsivaizduojama be žiaurių praeities karų? Kurgi tau...tu tik tuščiai apie vertybes gali skiesti ir apie didžiausius žmojinos priešus. Skiesk, bet žinok, kol neargumentuosi ir nieko aiškaus nepasiūlysi, tol tavęs bei panašių į tave niekas nė nenorės klausytis, o jūs galėsit apsimetinėti toliau, kokie esat svarbūs jūs bei jūsų postringavimai tarpusavio taikos rateliuose/
Sineik 2010-01-25 16:25
O tu pabandyk įsivaizduoti kiek žmonija būtų pasiekusi be smurto, be karų? Kiek žmonių gyvybių, kiek miestų būtumėm išsaugoję? Neįsivaizduojamai daug pinigų būtų sutaupyta, tik jei kiekvienai valstybei nereikėtų išlaikyti kariuomenės. Panaudojus tuos pinigus tinkamai būtų galima nuveikti be galo daug GERO. Jei nebūtų įvykę visi tie siaubingi karai, žmonija dabar būtų pažengusi ~200 metų į priekį. Aš suprantu, kad šiais laikais tokia vizija yra utopiška. Tačiau visi gyvename ant tos pačios žemės, po ta pačia saule. Taikos reikia siekti, taika yra būtina.
Jomajo 2010-01-25 16:30
ir su kuo gi dabar kariauja pasaulis su alqeda? su teroristais? paziurek filma farenheit 9/11 pamatysi kad patys kareiviai nesupranta ko buvo atsiusti i ta afganistana. pamatysi kaip verbuojami busimi kariai is nepasiturinciu seimu, taip pat suzinosi kiek kongresmenu vaiku tarnauja kariuomeneje pagalvok kiek milijonu ismetama kariuomenei islaikyti, uz tuos pinigus butu galima spresti problema is esmes o ne jega. Cia tas pats kaip musu gerbiamas seimas isprende raisiu problema - nusipirko vandens patranku esme ta kad nera gero karo ir blogos taikos.
Analog 2010-01-25 17:03
Tai eik i valdzia ir keisk pasauli Sneket nesamones visi sugeba, as tai ziurejau toki filma apie UFO, zinok jie grobia zmones
Sineik 2010-01-25 17:10
Analog, tą "nesąmonių šnekėjimą" civilizuoti ir protingi žmonės vadina "nuomonės reiškimu". Daugiau tolerancijos.
enzim 2010-01-25 17:29
Nieko verti militaristo svaičiojimai. Tu turbūt nė negirdėjai, kad Pietų Amerikoj atkasė vieną išnykusią indėnų kultūrą ir nustatė, kad jie tūkstantį metų nekariavo. Jie beveik tūkstančiu metų anksčiau nei tarpupyje šumerai ,pradėjo statyti miestus, vystyti amatus, statyti milžiniškas šventoves, plėsti prekybą. Būtent besiremdami šia civilizacija, mokslininkai padarė išvadą, kad žmonija pradėjo burtis į miestus, ne dėl karų, o dėl efektyvesnės prekybos. Todėl tavo argumentai, kad,, karas- progreso variklis" yra niekiniai. Karus žemėje sukelia, pats godžiausias politikierių ir ginklų gamintojų sluoksnis , kuriam apsoliučiai nusispjaut į bet kokias žmogiškas vertybes. Svarbiausia jiems -pelnas. Man įdomu ar tu lightfire dalyvavai kariniuos veiksmuos priešakinėse linijose? Nes susidaro įspudis iš tavo komentarų, kad toliau knygelių, nedalyvavęs nė vienoj karinėj operacijoj . Aš- praktikas. Ir iš savo patirties galiu pasakyti, kad nėra kruvinesnio ir korumpuotesnio verslo už karą, kad ir kokia ideologija pastarasis besidangstytų. Kaip reformuoti JTO aš jau kažkurioj temoj esu išsakęs, todėl reiks pasikuis ir įdėt nuorodą .
Nightbringer 2010-01-25 18:08
Pasakyk kokia valstybe (išsivyčiusi) dabar mosuoja savo kariuomene ir grąsina aplinkiniams karu? Pats karas ir karo progresas sustabde bet kokį nora veltis į kara. Beje, jei dar nesupratai, dabar viskas daroma daug subtiliau, nei karo paslelbimas ir divizijų išrikavimas prie fronto linijos...
mykolas 2010-01-25 18:21
čia priėjo nykštukas Napaleonas ir tarė: "Nori TAIKOS, ruoškis KARUI"
lightfire 2010-01-25 18:21
kokia tavo patirtis?
DJ_LFS 2010-01-25 18:34
pacifistai, kaip zalieji - kvaileliai
ACHMABINEDZADAS 2010-01-25 18:51
Ir kaip padaryt kad nebebūtų karo? Nusiginkluokit visi, kas nors tikrai jums padėkos. Norit taikos - užkariaukit visą pasaulį, kad butų tik viena tauta be jokių skirtumų, bet vistiek norint pasiekti taiką reikia kariuomenės Tikriausiai užburtas ratas.
Sineik 2010-01-25 18:59
Nerankiosiu dabar po vieną teiginius (labai daug prirašėt), tačiau pabandysiu atsakyti: Taip, dabar karas vyksta visiškai kitaip ir jau nebe taip atvirai. Aš nekalbu apie konkrečius darbus, ar faktus, mano mintys grynai idealistinės. Aš sakau, kad visuotinė taika yra tokia vizija, kurios pasaulis TURĖTŲ siekti. Nes TAIKA, kad ir kaip pažiūrėsi nedaro jokios žalos, priešingai, nei karas. Pamąstykit kam karas reikalingas? Jis reikalingas akliems, tik savų interesų paisantiems politikams ir ginklų pramonei. Sakot karas paskatino naujų vaistų atradimą, pakėlė ekonomiką? Nei velnio. Pažangai konkurencija nebūtina. Jūs pagalvokit kiek šviesių žmonių, kiek protingų vyrų buvo išsiųsti į frontą? Vietoje bukų skerdynių jie būtų galėję ramiai dirbti savo darbus, efektyviai nešti gėrį visuomenei, kelti ekonomiką ir kurti tuos pačius naujus vaistus nuo ligų. Ir tai būtų daroma ne dėl noro konkuruoti su priešu, o siekiant bendro gėrio. Karas yra bukas ir brutalus reiškinys, kilęs iš primityvaus instinkto, siekio apsaugoti savo gentį, bei teritoriją nuo kitų priešiškų genčių, bei laukinių gyvūnų. Manau, kad žmonių civilizacija jau senai išaugo iš to lygio ir pasaulio globalizacijos fone laikas pamiršti tą betikslį smurtą ir instinktus užgožiančius blaivų protą. Klausiate, kas padėtų ekstremaliose situacijose (kaip pvz. dabartinis žemės drebėjimas Haityje)? O ar neužtektų tam tikslui laikyti tam tikrus specialius dalinius, kokį nemilitarizuotą greitojo reagavimo būrį? Tokie būriai galėtų ne tik efektyviai reaguoti į iškilusias problemas, bet ir palaikyti tvarką visuomenėje, viešumoje. Vėl gi, turėkite omenyje, kad visos mano išsakytos mintys, bei pasiūlytos idėjos tėra pasvarstymai, bei apmąstymai. Puikiai suvokiu realybę ir žinau, kad dar ilgą laiką niekas nesikeis. P.S Mykolai, išsireikšiu grubiai: "kariauti/kovoti už taiką - tas pats kas dulkintis už nekaltybę"
lightfire 2010-01-25 19:22
absurdas. Verčiau kariauti už tai, kad būtų taika, nei leisti karui praryti bet kokią taiką. Sekant tavo logika reikėjo leisti siautėti Hitleriui
Sineik 2010-01-25 20:41