"Lightning GT" - 320 kilometrų rida su 10 minučių trunkančia baterijų įkrova  (57)

Vakar Didžiojoje Britanijoje vykstančioje parodoje "British Motor Show" pristatytas šioje šalyje pagamintas automobilis "Lightning GT". Kiekviename jo rate sumontuota po vieną elektrinį motorą, kurie sumoje leidžia išgauti 700AG galią. Gamintojo teigimu, mašinoje sumontuotas nanotechnologijų pagrindu pagamintas baterijų blokas užtikrina 320km ridą vos su 10 minučių akumuliatoriaus įkrova.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gan drąsus teiginys ir išties įspūdingi skaičiai, tačiau neturint daugiau informacijos apie baterijų technologiją sunku ką nors spręsti neatlikus nepriklausomo tyrimo.

"Lightning GT" sumontuotas nanotitanato baterijas gamina ir tiekia JAV kompanija "Altairnano", kurios atstovai teigia, jog "NanoSafe" baterijų blokai pasižymi 12+ metų gyvavimo trukme ir išlaiko 85% savo elektrinės talpos net po 15000 įkrovos ciklų. Juose taip pat nenaudojami sunkieji metalai, toksiškos medžiagos ir grafitas, jie yra temperatūros požiūriu stabilesni nei kitos aukštųjų technologijų pagrindu gaminamos baterijos.

Jei viskas, ką kompanija teigia, yra tiesa, "Lightning GT" turėtų būti viena paklausiausių prekių visoje automobilių rinkoje - nepaisant 300000 dolerių kainos. Tikėtina, jog nemaža kainos dalį sudaro baterijos kaina. Tiesa, naujovė rinkoje atsiras tik 2010 metais, taigi galima tikėtis, jog iki to laiko išaiškės daugiau su technologiniais parametrais susijusių ypatumų, ir gal atsiras pigesnių modelių, naudojančių tuos pačius "Altairnano" akumuliatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (57)