„Toshiba“ ir toliau ignoruoja „Blu-ray“ standartą  (11)

Kompanija „Toshiba“ neseniai pristatė naujų „multimedia“ klasės nešiojamų kompiuterių seriją, tačiau nei viename kompiuteryje nebuvo „Blu-ray“ grotuvo. Tuo tarpu kitos kompanijos, gaminančios nešiojamus kompiuterius, stengiasi savo produktuose integruoti „Blu-ray“ grotuvus arba pasiūlyti juos kaip papildomą opciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „Toshiba“ kompanijos oficialių atstovų pranešimu sužinojome: kompanija mano, jog „Blu-ray“ formatas tėra paprasčiausias informacijos nešiotojas, ir aukštos raiškos filmų peržiūrai visai nebūtinas.

Priminsime, kad kompanija „Toshiba“ buvo didžiausia investuotoja į HD-DVD formato kūrimą, bet 2008 metų vasario mėnesį ji nutraukė šio formato vystymą, kai kino kompanija „Warner Brothers“ atsisakė platinti kino filmus HD-DVD diskuose. Tuomet „Toshiba“ kompanijos prezidentas Atsutoshi Nishida pranešė, kad artimiausioje ateityje „Toshiba“ nesiruošia naudoti savo gaminiuose „Blu-ray“ technologijų, kurias sukūrė japonų kompanija „Sony“.

Vėliau „Toshiba“ pranešė, kad kuria naują DVD grotuvą, kuris leis standartinės raiškos filmus žiūrėti Full HD raiškoje. Technologija, leidžianti standartinės raiškos vaizdo medžiagą perskaičiuoti į aukštą raišką, jau sukurta seniai, todėl daugeliui iškilo klausimų: ką gero „Toshiba“ sukūrė šioje srityje?

Šiandien jau tapo aišku, kad pagrindinis ginklas prieš kompanijos „Sony“ „Blu-ray“ formatą bus naujas keturių branduolių procesorius „Toshiba Quad-Core HD“, sukurtas naudojant „Cell“ procesorių architektūrą. Šis procesorius ir bus pagrindinė sudedamoji naujo DVD grotuvo dalis. Anot šaltinių, procesorius geba standartinį vaizdą perskaičiuoti į 1920 x 1080p raiškos vaizdus be vaizdo kokybės praradimo. „Toshiba“ atstovai mano, kad toks sprendimas yra konkurencinis: naujasis DVD grotuvas kainuos pigiau nei pats pigiausias „Blu-ray“ diskų grotuvas ir naudos DVD diskus, kurie kainuoja ganėtinai pigiau nei „Blu-ray“ diskai.

Naujasis „Toshiba“ kompanijos DVD grotuvas prekyboje turėtų pasirodyti jau 2008 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)