Šiluma be naftos: japonai kuria „vandenilio visuomenę“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-06-11 10:47
Manau tikrai labai sunu, kad taip galvoja i prieki ir bando istrukti is naftos itakos, manau Lietuvai ir butina pradeti ieskoti panasiu energijos saltiniu, kadangi ir cia nera beveik jokiu iskasenu, o nafta brangsta jau beveik valandomis....
Anonymous 2008-06-11 11:20
Lietuva yra Lietuva. Kol nebus basta su nafta, tol niekas nepajudės į priekį.
Tas_pac 2008-06-11 12:13
Valio japonams tik is kur jie vandenilio gaus? Visgi vygsta pasaulyje pazanga svedai propoguoja bioetanoly (nors jis nera iseitis nes gaminamas is grudu ir jia visi pradetu jy naudoti neliktu ka valgyti) japonia vandenily nors imk ir dziaukis naftos kainomis.
Anonymous 2008-06-11 16:46
Vandenilis yra neatsinaujinantis energijos šaltinis. Nesuprantu, kodėl jis laikomas ekologiškas. Gali ateiti laikas, kai - dėl vandenilio deginimo, atmosferoje truks deguonies.
Anonymous 2008-06-11 19:17
Naftai alternatyva vienintele - vandenilis is fotosintezes. Ta augalai daro jau 1000 mecius ir gauna energija, mes kaip gamtos dali esam neisimtis, visa kita FAKE'as. Saule vejas hidro 100proc naftos nepakeis, atomas - ner kur deti panaudoto kuro, be to su sildomo vandens principu labai dideli nuostoliai ir t.t. Lieka tik vandenilis, beje laboratorijos salygomis jau jis gautas dirbtines fotosintezes pagalba, belieka sukurti technologija.
Anonymous 2008-06-11 20:15
Neziniukui -> vandenilis + deguonis = H2O (vanduo). Skaidant vandeni pvz. elektrolizes pagalba gaunamas HH ir O.
Anonymous 2008-06-12 00:16
O kas gaunasi degant vandeniliui?
Anonymous 2008-06-12 20:33
2H2 + 02 = 2H2O
Nerkashis 2008-06-14 22:49
Ei chebra, mes tokie gudrūs ir pasaulietiški. Davai jamam valdžią. Ech gera pasvajot...
Ta 2008-06-15 13:41
Tai isras cold fushion reaktorius ir bus gerai ;D
edragon 2008-06-15 13:51
Kas tai yra? Bravo japonams, Kinija daug lengviau galėtų tai įgyvendint, nes ten kaip valdžia pasakys taip ir bus
Anonymous 2008-10-09 00:19
Nesamone kazkokia. Nu ir kas kad sitie aparaciukai atpigs iki $5000. Is kur gauti vandenili - panaudojant energija skaidyti vandeni. Butent PANAUDOJANT ENERGIJA. Sis procesas niekada netaps benuostoliniu. Kodel dabar vandeniliu kurentis yra yra n kartu brangiau nei naftos produktais? Ogi todel, kad norint is vandenilio isgauti 1 kWh reikia sudeginti n kWh isskiriancios naftos, tuo paciu n kartu labiau uztersti aplinka. Su laiku tas n mazes, bet vandeniliu sildytis niekeda nebus pigiau/ekologiskiau nei nafta, net tada, kai naftos kaina perkops 10000$ uz bareli. Tokiu irenginuku pritaikymas galimas tik specifinese vietose, kaip minetieji pavyzdziai - kosminiuose laivuose, premjeru rezidencijose. Ne masiskai. Is dabar egzistuojanciu (ir tobulintinu) ekologisku technologiju masiniam naudojimui tinkama saules, vejo, judancio vandens + biokuro kompleksine sistema. Deginti dujas/nafta, is ju gaminti elektra, o elektros pagalba skaidant vandeni gaminti vandenili ir juo sildytis namus - biznis mazdaug toks kaip nusipirkti degtines, ispilti, priduoti butelius, o gautus pinigus pragerti. >>Naftai alternatyva vienintele - vandenilis is fotosintezes. Ta augalai daro jau 1000 mecius ir gauna energija. laboratorijos salygomis jau jis gautas dirbtines fotosintezes pagalba O tai kuris augaliukas gamina vandenili ir dar gamybos metu energija gauna? As tik esu girdejes apie augalus kurie fotosintezes metu naudodami saules energija CO2 jungia su H2O ir taip "daro" deguoni ir organinius junginius. Ne vandenili. Labai puiku butu, jei vandenilio fotosintezes procesas taptu ne laboratorinis, o rentabilumu lenkiantis biokura, bet as jau geriau statyciau uz termobranduoline technologija.
Hmz 2008-10-09 09:24
Vandenilis, be abejo, nėra energijos šaltinis tikrąja to žodžio prasme, o tik tarpininkas, ją pernešantis,- panašiai kaip energiją galima pernešti suspaustoje spyruoklėje ar akumuliatoriuje. Realiai energijos šaltinis yra tai, iš ko tas vandenilis gaminamas - ar tai būtų gamtinės dujos, ar šiukšlės, virstančios biodujomis, ar saulės šviesa, fotosintezės metu užauginanti biomasę, iš kurios bus daromas vandenilis. Bet vandenilis turi ir eilę privalumų. Visų pirma, jį, kaip pastebėjote, galima gaminti beveik iš visko. Sukūrus šalyje vandenilio infrastruktūrą, jos nereiktų vėl keisti, jei, pavyzdžiui, atrastume naują energijos rūšį - tereiktų pastatyti naujas vandenilio gamyklas, kurios naudotų minėtą energiją. Taigi vandenilio energetika yra lyg turimų energijos šaltinių "bendras vardiklis". Kitas privalumas - nėra žalingų išmetamųjų dujų. Mieste, kur didelis automobilių eismas, neretai vietomis susidaro itin didelė išmetamųjų dujų koncentracija; perėjus prie vandenilio bus lengviau kvėpuoti. Aišku, jei vandenilis bus gaminamas deginant naftą, išmetamosios dujos vis tiek pateks į atmosferą, bet tai vyks vandenilio gamykloje, o ne mieste. Be to, gamykloje, dirbančioje tolygiu apkrovimu, lengviau rūpintis, kad kuras degtų optimaliai, be to, turėtų būti lengviau įrengti valymo įrenginius.