D. Britanija anglies dvideginį pumpuos po Šiaurės jūra  (9)

D. Britanijos energetikos ministras Malcolmas Wicksas pranešė, kad šalies mokslininkai kuria technologiją, kuri padėtų maksimaliai sumažinti anglies dvideginio emisijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak ministro, jei šiame amžiuje elektros energija ir toliau bus gaminama deginant mineralinį kurą, o anglies dvideginio išmetimo į atmosferą nepavyks sumažinti, žmonija susidurs su rimtomis problemomis, pranešė naujienų agentūra AFP.

M. Wicksas informavo apie britų mokslininkų vykdomą projektą, pagal kurį bus statoma eksperimentinė elektros jėgainė. Jos technologinio ciklo degimo produktai nebus išleidžiami į atmosferą – jie pateks į saugyklas, iš kurių vėliau bus perpumpuojami į išeikvotus dujų arba naftos telkinius Šiaurės jūroje.

Pranešama, kad projekto vertė siekia šimtus milijonų svarų, o minėtas anglies dvideginio saugojimo būdas dar tik pradėtas kurti. Pasak ministro, praeis mažiausiai 10 metų, kol pradės veikti pirmosios tokią technologiją naudojančios šiluminės elektrinės. Jis taip pat pabrėžė, kad analogiškas projektas jau pradėtas Norvegijoje. Ekologiškų šiluminių elektrinių eksperimentu taip pat labai domisi Kanada, Australija ir Olandija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: