300000 dolerių už laikrodį, kuris nerodo valandų  (14)

Prabangių laikrodžių gamintojai nebijo šių tradicinių prekių paklausos sumažėjimo. Jų taikinys - turtingų klientų, pasiruošusių mokėti pinigus už ekstravagantiškus ir unikalius gaminius, rinkos segmentas. Šveicarų laikrodžių gamintojas "Romain Jerome" išleido rankinį laikrodį "Day&Night". Nuostabu tai, jog šis egzempliorius net nerodo valandų - pagal jį galima tik pasakyti, ar dabar diena, ar naktis (lygiai kaip ir tiesiog pažvelgus pro langą). Vieneto kaina 300000 dolerių, visi vienetai buvo išpirkti per 48 valandas nuo pasirodymo prekyboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!


"Kai paklausiate žmonių, kas yra didžiausias turtas, 80 procentų atsako, jog tai yra laikas. Kai pažvelgi į kitas apklausas, jos rodo, jog 67 procentai net nežiūri į laikrodį norėdami susižinoti, kiek dabar valandų", pasakoja Yvan Arpa, kompanijos vadovas. "Kodėl žmonės perka brangius laikrodžius? Norėdami turėti trofėjų. Laikrodis, kainuojantis 9 dolerius, rodo laiką lygiai taip pat gerai kaip ir laikrodis už pusę milijono, taigi, jie išties perka tik trofėjų".

"Day&Night" laikrodyje panaudotas sudėtingas Turbilono (angl. Tourbillon) mechanizmas, išrastas siekiant kompensuoti Žemės gravitacijos poveikį laikrodžio tikslumui. Tai ir vilioja laikrodžių aistruolius.

Ženevoje esanti 2004 metais įkurta kompanija taip pat turi užsakymų ateinantiems du su puse metų laikrodžiui "Titanic DNA", kuris yra pagamintas naudojant įžymiojo laivo "Titaniko" plieną ir anglį. Jis gali kainuoti iki 500000 dolerių.

"Jei jūs darote kažką, kas yra kitokio ir įdomaus, tai atsiperka", teigia Arpa.
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)