Telefonai japonams praneš apie artėjantį žemės drebėjimą  (0)

Du pagrindiniai Japonijos mibiliojo ryšio operatoriai trečiadienį paskelbė apie po kelių mėnesių pasirodysiančią sistemą, kuri per mobilius telefonus praneš klientams, jog artėja žemės drebėjimas, praneša agentūra belga.be.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelios minutės prieš pirmuosius požeminius smūgius šalies meteoreologijos agentūra gauna signalus, kurie taip pat būtų išsiųsti ir šalies gyventojams.

Kol kas daugiausiai rūpesčių telefono operatoriams ir meteorologijos tarnybai kelia klausimas, kaip žinutes išsiųsti reikiamu metu ir informuoti, kuriose šalies vietose drebėjimas bus stipriausias. Mat skirtingose Japonijos vietose žemės drebėjimas gali būti skirtingu metu ir skirtingo masto.

Kol kas signalai apie besiartinančius požeminius smūgius siunčiami tik greitaeigių traukinių vairuotojams, kad šie sustabdytų transportą, taip pat atominių elektrinių darbuotojams. Visuomenė iki šiol nebūdavo perspėjama, baiminatis, kad žmonės ims panikuoti.

Tokia paslauga ateityje turbūt tik populiarės, ypač aktyvių zonų regionuose. Jeigu pasitvirtins prognozės, jog šylantis klimatas didins žemės drebėjimų kiekį, šitokios žinutės taps viena iš prioritetinių sričių daugeliui valstybių.

Šaltinis: LRT

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)