Naujasis ASIMO amplua: robotas-dirigentas  (1)

Panašu, jog ASIMO sugebėjimams greitai nebebus ribų: šis gudrus robotas gegužės 13 dieną į rankas žada imti dirigento lazdelę ir diriguoti violančelininkui Yo-Yo Ma ir Detroito Simfoniniam Orkestrui. Kompanijos "Honda" gaminamas ASIMO ir 15 kartų "Grammy" laimėtojas atliks kūrinį "Impossible Dream".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginiu bus siekiama sudominti Detroito gyventojus valstybės mastu pripažįstama Detroito simfoninio orkesto studijų programa. Kitą dieną ASIMO demonstruos savo unikalius gebėjimus šimtams moksleivių, o po to violančelės meistras muziką studijuojantiems moksleiviams praves specialią pamoką.  

ASIMO (Advanced Step in Innovative Mobility) robotas sukurtas ir tobulinamas siekiant kažkada padėti žmonėms kasdieninėje veikloje, ypač senyvo amžiaus bei žmonėms su negalia. Tačiau kol kompanija "Honda" savo perspektyvųjį gaminį intensyviai tobulina, jau dabar ASIMO naudojamas skatinant ir įkvepiant studentus domėtis mokslu ir siekti išsilavinimo matematikos bei kitų mokslų srityse. Muzikinis ASIMO "išsilavinimas" yra vienas iš daugelio šių pastangų rezultatų.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)