Robotas-ruoniukas "Paro" - kovai su Alzhaimerio liga  (3)

Jau esame minėję anksčiau, kad Japonijos gyventojų amžiaus vidurkis sparčiai didėja. Senyvo amžiaus žmonėms ir ligoniams prižiūrėti jau dabar kuriami robotai-pagalbininkai. Tačiau kai kurie inovatoriai į tai žvelgia kiek kitu kampu ir kuria robotus, kurie žmonėms leis ilgiau išlikti sveikiems. Vienas tokių gaminių yra robotas-ruoniukas "Paro". Kuo gi jis ypatingas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijoje sukurtas terapinis robotas-ruoniukas jau pasiekė ir JAV. Tai iš esmės yra medicininės paskirties gaminys, nors kaip matyti iš nuotraukų, su juo ypač noriai žaidžia įvairaus amžiaus vaikai.

Roboto gamintojai, remdamiesi atliktais tyrimais, teigia, jog roboto draugija gali sumažinti kai kuriuos ilgalaikių ligų simptomus, tame tarpe sulėtina netgi Alzhaimerio sindromo ir kitų silpnaprotystės formų progresavimą. Tyrimų metų būsenos pagerėjimo indikacijos pastebėtos 50% tyrimų dalyvių. Kodėl ruonis, o ne katė ar šuo? Nes žmonės neturi jokių išankstinių su ruoniais susijusių stereotipų, ir dėl to jiems nekyla per daug klausimų dėl gyvūno realistiškumo.

Šiuo metu pasaulyje naudojama apie 1000 "Paro" robotų. Technologijos poveikį gydytojai vis dar intensyviai tiria.

Informacijos apie konkrečias gaminio atliekamas funkcijas kol kas neturime. Roboto-ruoniuko kaina - 5000 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (3)