JAV Irake suformavo pirmąjį nepilotuojamų lėktuvų karinės aviacijos sparną  (2)

Praėjusią savaitę Irake tarnaujantys 174-ojo karinių oro pajėgų naikintuvų padalinio pilotai išskrido savaisiais F-16 į paskutinę karinę misiją. Juos dabar galutinai pakeitė "MQ-9 Reaper" nepilotuojami lėktuvai (UAV). Tai yra pirmasis karinės aviacijos sparnas, kuriame įprastinius orlaivius visiškai pakeitė robotizuoti nuotoliniu būdu valdomi aparatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karinėse oro pajėgose yra keletas aviacijos dalinių, kuriuos sudaro nepilotuojami "Predator" lėktuvai. Jie pajėgus gabenti po dvi "Hellfire" raketas, tačiau skirtingai nei "Reaper", jų pagrindinė misija yra žvalgyba. "Reaper" savo ruožtu yra pirmasis grynai kovinės paskirties UAV. Jo sparnų plotis 20 metrų, gali gabenti iki 1,5 tonos lazeriu valdomų bombų ir kitokių artilerijos bei amunicijos reikmenų.

Irake "Reaper" atliks žvalgybines ir taikinių paieškos bei palaikymo misijas. Tai armijai kainuos daug pigiau, nes tris kartus brangesnius F-16 tokių misijų metu naudoti yra ekonomiškai netikslinga, nekalbant apie pilotams keliamą pavojų gyvybei.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)