Karinis "Sarcos" egzoskeletas - likę tik keli žingsniai iki visiškai funkcionalus gaminio (Video)  (15)

Kompanija "Sarcos" jau prieš kelis metus pareiškė kurianti kariniams tikslams skirtą robotizuotą egzoskeletą. Toks įrenginys iš esmės yra robotas, kurį galima "apsivilkti" - taip gerokai sustiprinami įprastiniai egzoskeleto vartotojo atliekami veiksmai. Visai neseniai "Sarcos" išplatino video medžiagą, kurioje parodytas veikiantis naujojo gaminio prototipas. Priešingai skeptikų nuomonei, rezultatai išties įspūdingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žadama, jog šis egzoskeletas iš esmės pakeis daugelį kariškių ir civilių gyvenimo sričių. Kaip rodoma video, kariai galės atlikti sunkesnius darbus ir galės tai daryti gerokai ilgiau - tai reiškia, jog kareivių efektyvumas bus didesnis. Ateityje planuojama tokius egzoskeletus derinti su įvairaus atsparumo apsauginiais kostiumais, taip pat žadama didinti autonomiškai atliekamų funkcijų skaičių. Tai reiškia, jog ateityje bus sukurti tokie kostiumai, kurie galės veikti savarankiškai, kol kontrolės funkcijų neperims pats žmogus.

Kol kas dar atliekami prototipo testavimo darbai, tačiau jau dabar aišku, jog tik nežymiai modifikavus tokius "vilkimus" robotus, jais naudotis galės žmonės su fizine negalia, nekalbant apie potencialias komercinių modelių perspektyvas. Iki galutinio modelio likę "tik" sugalvoti, koks portabilus energijos šaltinis bus naudojamas tokiems egzoskeletams maitinti.


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: