Ekspertų teigimu, kompiuterių pelės išnyks po 5 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2008-07-21 12:20
Sunkiai įsivaizduoju tokias technologijas, kurios pakeistų pelę. Kad ir lietimui jautrus monitorius... Gal ir patogu kai jis tokio dydžio, kad telpa delne. Bet kiek primostaguosi kai monitoriaus istrižainė 22coliai? juk ranka pavargs. O pelytę judinant ranka padėta ant stalo ir juda tik riešas.
ligonis 2008-07-21 12:46
ir man taip pasirode, kad jie neatkreipe demesio i reikalingu jegu kieki valdymui. juk nepazaisi kokio FPS zaidimo su touchscreen'u. o tas wii kontroleris irgi nesamone: prisedi pavarges prie kompo, tai dar mosikuotis visaip, kad isijungtum tapati soliteri...
Anonymous 2008-07-21 12:56
netikiu ir aš, kad pelės taip greitai atgyvens. kur ant nešiojamų kompų yra vietoj pelės tas touchpadas, nepažįstu žmonių, kurie juo naudotųsi - nešiojasi pelę.
Anonymous 2008-07-21 13:13
Deja as naudojuosi tik aisq jei neziadziu jokiu zaidmu
Anonymous 2008-07-21 13:45
As taip pat jau seniausiai pamirsau pele, touchpadas man patogesnis ir mielesnis, o kadangi zaidimu nezaidziu tai nesusiduriu su jokiomis problemomis. deja darbe tenka naudoti, nes stacionarus kompas.
Anonymous 2008-07-21 14:40
Aš taip pat naudotu touchpadą laptope. O kai filmus per projektorių žiūrėt ar šiaip atsipalaidavus ką paveikt - tam nusipirkau logitech AirMouse. Skraidau ir esu patenkintas (-.
Anonymous 2008-07-21 14:49
po kokiu 10 metu viska smegeneliu pagalba valdysim, usimanai saudyt saudai, ir taip toliau
Smėlis 2008-07-21 15:52
pats naudojuosi laptopu. kitokio neturiu. toutch pad naudojuosi tik kai reikalas labai prisoiria, nes negaliu jo pakęsti. visuomet turiu belaidę pelę, o namie netgi atskirą patogią klaviatūrą. be šių dviejų atributų darbo neįsivaizduoju, ypač kai naudojuosi CAD programomis ir su grafika kartais. bet net ir kitus darbus darydamas be pelės neišsiversčiau, nes su ja man elementariai šimteriopai patogiau.
Anonymous 2008-07-21 15:55
Manau tie penki metai per daug optimistinis variantas. O ir pats peles pakeitimas neivyks taip drastiskai kad viena diena buvo kita jau ne. Viskas bus palaipsniui. Pradziai peles galutinai dings is nesiojamu kompu, tada palaispniui bus isstumtos ir is PC. To neneigiu. Tiesiog biski juokinga kai ima ir pasako kazka tokio konkretaus net ir su terminu ) Cia panasiau i reklama kad atkreipt demesi i savo produkcija.
nikis 2008-07-21 16:09
na, peliu niekas nepakeis, smagu ja patrankyt, kad ir zaidziant ivairius zaidimus, ne vien FPS, tiesiog sunku isivaizduot kas gali pakeist pele. juk tie touch pad'ai glostomi ir baisia nepatogus, tarkim kad ir plyginus su pele kuri turi daugiau nei 3 mugtukus, kurie labai patogiai isdestyti. o su touch pad'ais glostai glostai, paspaudi glostai.. juokinga, tikrai sutinku, kad cia panasiau i reklama ir terminas tikrai is oro nuleistas. peles gyvuos dar bent tiek kiek as gyvensiu, ta zinau ;P
Anonymous 2008-07-21 16:43
Man tai kaiptik labiau patogus touchpadai ir lietimui jautrus ekranai, pele tik bereikalinga vieta uzima
Anonymous 2008-07-21 17:54
Jo jo labiau patogus Touchpadai ir lietimui jautrūs ekranai ? Na jo, jeigu mėgsti dirbti flegmos greičiu. Pvz.: Kokie Counter Strike žaidejai ir panašiai, nemanau ar labai prisitaikytų prie žaidimų Touchpadus ir lietimui jautrius, nes kaip ir sakė "ligonis", visą tai greitai nuvargintų. Pelės ir klavos nepakeis niekas dar ilgai. Kad ir klaviatūra be mygtukų, t.y kurios net nėra, o ji tiesiog atvaizduojama. Tai tikriausia nesamonė, nes daug patogiau yra, kai spaudinėji ir junti, kad paspaudi reikiamą raidę ir panašiai. Esmė, kad lietivimui jautrūs ekranai juk teptusi dažniau, čia tau ne pelė būtų kur prie pc dar pavalgyti galėtum. "as_va" teisingai pasakė, jog tai tik kompanijos reklama, kuri pridursiu niekam tikusi. Beja, nesuprantu kodėl pavartota daugiskaita "ekspertai". Nes pvz, kad būtų platesnė ekspertų nuomonė neužtektu vien tos pačios kompanijos darbuotojų. Ten tie žmogeliukai matyt bando save įtikint, kad nebankrutuos artimiausiu metu.
Anonymous 2008-07-21 18:59
neisivaizduoju kas galetu pakeist pele, net jai ir atsirastu budas smegenu pagalba valdyt kompiuteri vistiek manau, kad naudociau pele... aisku zymiai maziau
sz520qm 2008-07-21 20:41
Geriausias komentaras slashdot'e prie šito straipsnio: "Next up: the combination of both those future bound GUI technologies, The WiiPhone (TM). It doesn't have any screen at all, you just throw it at whoever you want to talk to! Now if all things were that simple..." Pavyzdžiai - iphone'as ir wii... ir tai vadinama technologijų naujiena... Nieko daugiau už populizmą....
doggydogg 2008-07-22 03:08
gal kas ir pakeis pele, bet nelabai ysivaizduoju kad po 5 metu. pats naudojos touchpadu, bet jei uzeina noras pazaist koky zaidimuka, tai be peles neishsiversi....
Anonymous 2008-07-22 10:00
visada naudoju pele, bet touchpadas yra gerai kai trumpam nusinesi kompa, arba rankos ant kompo klaviaturos ir tingi siekto peles del vieno paspaudimo mano manymu pele isgyvens 10-15 metu, nebent atsiras mintimis valdomas kursorius. o tai - kas jautru lietimui tinka tik daiktams, kuriuos gali laikyti vienoje rankoje arba kurie ikalti sienoje (banku stendai, kasos aparatai)
Andrius.V 2008-07-22 10:17
Šiaip, žmonės, kurie taupo laiką ir turi gerus įgūdžius, nenaudoja nei pelės, nei touch pad'o. Jie velniškai greitai makaluoja klaviatūra, naudodami klavišų kombinacijas. Net su CAD'o programom braižo rašydami komandinėje eilutėje, o ne naudodami pelę (pats savom akim mačiau, įspūdinga). Turiu bendradarbi, kuriam praktiškai nereikalinga pelė. Net pats neįsiaizdavau, kad tiek patogių komandų įvairiose programose yra. Jis pelę naudoją tik tam tikrais atvejais, tačiau tais atvejais touch screen'as pelę pakeistų žymiai geriau ir aptogiau. O apie žaidimus jau kita tema - visada reikia skirti darbą ir laisvalaikį. Galbūt žaidimams pelės išsilaikytų truputėlį ilgėliau.
Anonymous 2008-07-24 00:22
paprasciausiai tie touch padai nepatogus ir slyktu juos man liest, apciupinet visa ekarana, o paskui valyt, gal kas prisimena chocolate telefona, labai patogu buvo touchinti virtualius klavisus? sms tai tiesiog super greit iseina parasyt su touchpadu, touchskrynu ir kitu brudu susijusiu su touch:)
Borland 2008-07-24 01:28
as ant nesiojamo pc, touchpado ne tik kad nenaudoju, bet ji dar ir isjungiu, nes kai rasau aklai, visad rankas bunu padejes ant kompo, tj man pastoviai pasispaudzia ten i ta touchpada ir zdz rasau rasau ir ziuriu kad jau nebe ten rasau kur reikia
Anonymous 2008-07-24 11:24
turbut ir mechanine greiciu deze turejo isnykti, kai atsirado automatines...