Lietuvoje pradeti pardavineti 45 nanometru procesoriai  (9)

Lietuvoje pasirodė pirmieji „Intel“ 45 nanometrų „Penryn“ šeimos procesoriai, suteiksiantys naujų galimybių ne tik IT profesionalams ar itin galingų sistemų entuziastams, bet ir šalies verslininkams. Tai naujasis itin galingas staliniams kompiuteriams skirtas procesorius „Core 2 Extreme QX9650“ ir net 9 nauji „Xeon“ serijos serveriams skirti procesoriai. Kaip ir kiti naujos kartos „Intel“ procesoriai, jie išsiskiria didesniais darbo pajėgumais ir našiau vartojama energija bei užtikrina didesnį serverių ar kitų sistemų efektyvumą. Naujuosius procesorius galima įsigyti kompiuterine įranga prekiaujančiose parduotuvėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Džiaugiamės galėdami šalies verslininkams ir IT profesionalams pristatyti pasaulines naujoves, kurios suteiks naujų galimybių visai rinkai“, - teigė „Intel“ atstovas Baltijos šalyse Ramūnas Domarkas. Jo teigimu, naujuosius 45 nanometrų procesorius galima įsigyti atskirai arba kartu su nauju kompiuteriu.

Naujieji „Intel“ procesoriai „Core 2 Extreme“ ir „Xeon“ yra pirmieji procesoriai pasaulyje, pagaminti pagal 45 nanometrų technologiją. Ši technologija leidžia mažinant procesorių sudarančių tranzistorių dydį užtikrinti didesnę spartą ir mažesnius elektros energijos nuostolius.

„Intel“ keturių branduolių procesorius staliniam kompiuteriui „Core 2 Extreme QX9650” yra skirtas poligrafijos darbams, garso ir vaizdo medžiagai apdoroti, darbui su įvairialypiu turiniu bei naujausiems kompiuteriniams žaidimams ar pramogoms. Procesoriaus sparta siekia 3 GHz, spartinančioji atmintinė – 12 MB, o magistralės dažnis – 1333 MHz. Jo kaina siekia apie 2450 litų.

Naujieji Lietuvą pasiekę dviejų ir keturių branduolių „Xeon“ procesoriai serveriams išsiskiria didesne sparta ir mažesnėmis energijos sąnaudomis. 8 naujų keturių branduolių „Xeon 5400“ serijos procesorių sparta siekia nuo 2 GHz iki 3,16 GHz, jų magistralės dažnis - 1333 MHz, o spartinančiosios atmintinės dydis – 12 MB. Naujasis dviejų branduolių „Xeon 5200“ serijos procesorius veikia 1,86 GHz dažniu ir turi 1066 MHz magistralę bei 6 MB spartinančiąją atmintinę.

„Xeon 5400“ serijos procesorių kainos priklauso nuo modelio, spartos ir papildomų savybių bei siekia nuo 520 litų už 2 GHz spartos procesorių „Xeon E5405” iki 2920 litų už 3,16 GHz spartos procesorių „Xeon X5460”. Dviejų branduolių procesoriaus „Xeon E5205” kaina – apie 440 litų.

Daugiau 45 nanometrų procesorių, skirtų nešiojamiesiems ir staliniams kompiuteriams, Lietuvą pasieks sausio mėnesį. Nešiojamiesiems kompiuteriams skirti „Core 2 Duo” procesoriai pasirodys kartu su atnaujinta platforma „Santa Rosa Refresh”.

Simboliška, kad šiemet, kai „Intel“ pristatė naujuosius 45 nanometrų „Penryn“ šeimos produktus, nuo tranzistoriaus, kuris yra svarbiausia procesoriaus dalis, išradimo sukako 60 metų. Tokiu būdu „Intel“ užtikrino Mūro dėsnio, skelbiančio, kad tranzistorių skaičius procesoriuje padvigubėja kas dvejus metus, tąsa. Pastarasis dėsnis yra tapęs varomąja jėga visai silicio elektronikos industrijai.

Apie Penryn procesorių mes jau buvome rašę išsamiau šioje naujienoje, tačiau smagu, jog pasaulinės rinkos naujienos gana spėriai pasiekia ir Lietuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)