Internetas iš "plokščio" virsta į trimatį  (9)

Ketvirtadienį Autralijos kompanija pristatė nemokamą programą, kuri, autorių teigimu, pirmąkart suteikia galimybe matyti Interneto svetaines trimatėje erdvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melburne įsikūrusios bendrovės „ExitReality“ atstovai sako, kad jų programa leidžia vartotojams bet kurią įprastinę svetainę paversti trimate aplinka, kurioje žmogaus susikurtas virtualus antrininkas (avataras) gali vaikščioti ir susitikti su kitais tos svetainės lankytojais.

Anot kompanijos įkūrėjo Danny Stefaničiaus, iki šiol tokią galimybę internautams suteikdavo tik specializuotos virtualios realybės svetainės („Second Life“), arba kai kurių internetinių žaidimų tinklalapiai („World of Warcraft“).

„ExitReality toli peržengia šias ribas. Ji leidžia jums trimatėje erdvėje naršyti ne atskirus tinklalapius, bet visą Žiniatinklį“, – sako jis.

Naudojantis įrankiu, socialinių ryšių portalai, pavyzdžiui, „MySpace“, tampa virtualiais butais, kuriuose ant sienų kaba fotografijos, o nurodos į draugų tinklalapius vaizduojamos kaip durys į kitus kambarius. Vaizdo klipų dalijimosi portalas „YouTube“ virsta kino teatru, kuriame avataras sėdi šalia kitų vartotojų, tuo metu stebinčių tą patį klipą. Su kitais avatarais vartotojas gali ne tik kalbėtis, bet ir apsikeisti įvairiais gestais.

D. Stefaničius teigia, kad programa paverčia naršymą Internete kolektyvine patirtimi, kuria galima dalintis su draugais ir visais, kuriuos vienija domėjimasis panašiomis temomis.

„Dvimačiame tinklalapyje praleidžia ne daugiau kaip porą minučių, – sako jis. – Tuo tarpu trimatėje aplinkoje šis laikas gali pailgėti iki pusvalandžio, sukurdamas puikias sąlygas tinklalapio savininkams kaip galima labiau sudominti lankytojus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: