Naujas KDDI mobilusis telefonas galės "matyti" kiaurai sienas  (11)

Šią savaitę Tokijuje (Japonija) vykstančioje technologijų parodoje CEATEC pristatomi ne tik naujausi įrenginiai, bet ir neįprasčiausios technikos vizijos. Į pastarąją kategoriją patenka kompanijos KDDI mobiliojo telefono prototipas, kurio galutinė versija gamintojo teigimu leis vartotojui "matyti kiaurai sienas".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojo pristatyta mokslinių tyrimų laboratorijos ir Tokijo Universiteto mokslininkų sukurta "Real Space See-through Mobile" programinė įranga kol kas yra tik prototipo stadijoje. Jos paskirtis - leisti mobiliajam telefonui išmatuoti savo aplinką, įskaitant tai, kas yra, sakykime, už kitos namo sienos. Šiam tikslui gamintojas naudos įvairių tipų sensorių kombinaciją.

Trys akselerometrai, trys geomagnetiniai sensoriai bei GPS įmtuvas bus naudojami tiksliai telefono buvimo vietai ir jo krypčiai nustatyti. Gauti aplinkos "zondavimo" duomenys bus perduodami į "OpenGL" pagrindu veikiančią posistemę, kuri aplinką vaizduos tiesiog telefono ekrane ir tikėtina realiu laiku.

Telefonas taip pat turi patobulintą vartotojo sunaudojamų kalorijų skaičiuoklę, galinčią nustatyti, ar telefono savininkas eina pėsčiomis, bėga, ar sėdi automobilyje, ir kiek tuo metu sudegina savo energijos. Sprendžiant pagal informacijos nuotrupas, tokiam informacijos surinkimui telefonas naudos netgi integruotą mikrofoną, tačiau ką konkrečiai šis komponentas matuos lieka neaišku.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)