„Mitsubishi i MiEV“ pretenduoja tapti „Žaliausiu pasaulio automobiliu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-12-17 18:25
Kaina atsiremia į technologijas ir kiekį,atsipirkimą. Prisiminkite kiek kainavo pirmieji LCD,arba notebooka'ai ir kiek dabar?Kiek pirmieji mobiliakai?Kiek kainavo pirmos mašinos? Įdomu,ar kas pamena,kiek metų reikėjo arti,norint nupirkti "žiguliuką".Arba sony grotuvą,teliką prieš 30metų? Tas pats ir su elektra varomais.Užkraudinėti galima ir nedaug investuojant į dabartines elektros transformatorines. Va viena tiesiai priešais mano langus stovi.Palikai naktį ir dieną malkis po miestą.Ir jei kažkieno poreikis išauga,tai dar nereiškia,kad tas resursas turi brangti,jei nėra jo trūkumo.Perteklinės IAE neturim kur dėti ir pusvelčiui į Rusiją,Baltarusiją parduodam. Išmetus parazitą,vardu LEO,visai nieko kaina būtų.
elektrikas 2008-12-17 20:26
Klystate del vandenilio saugumo čia viskas paaiškinta apie tą mitą http://www.hydrogennow.org/Facts/Safety-1.htm , o del akumuliatorių krovimo infrastruktūros jau daviau nuorodą, ta problema iš tiesų yra rimta ir patys gamintojai tai įvardina kaip rimčiausią problemą , nors ji netiek rimta, kad negalėtų būti išspręsta per keletą metų ir turint investicijas.
Anonymous 2008-12-17 21:49
Žinoma,kad norint pilnai pakrauti auto per 10min ir aptarnauti ne viena mašiną vienu metu,amperų reikės tikrai nemažai.Dabartiniai tinklai tikrai to neatlaikys Svarbiausia,mano galva,kad "ledas pajudėjo". 150dol. už barelį (ir prognozės >200dol.) savo "darbą" padarė ir prasidėjo normalus darbas,ieškant alternatyvų.
Nerkashis 2008-12-18 00:08
Įdomiai skamba nuomonės, kad vat nepatogu ant laido sėdėt, ilgai kraunasi. Paprasčiausiai reikia keist įpročius. Pvz. pabrangęs kuas privertė mane detaliau planuot savo maršrutus. Manau tas pats ir su električkom. Ale rimtai įdomu kiek amperiokų šutina besikraunantis elektromobilis?
fonomanas 2008-12-18 00:28
tobula masinyte!!!, palikai telefona nakciai krautis, palikai laptopa krautis, palikai ir masina krautis, palikai ir mp3 krautis, koks skirtumas, antra, ar daug is musu per diena daugaiu nei 160 kilu nuvaziuojam? na as pvz vidutiniskai 60-80 susuku per diena. ir wiskas! aisku ilgesnei kelionei i bagazine dar dasimetei akumu jei tai nuplanuota kelione prie juros ar dar kur ir lek, o kaina elektros papigiai. patobules saules kolektoriai, wisa masina padengta saules baterijom, stai jums ir atstumas galimas nuwaziuoti isauga iki 400 ar dar daugiau.km. dar neuztenka? aisku investicija nemaza butu galbut, bet atsipirktu labai greit. jei dar netinka skraidykit lektuvais